Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Λιγότερες οι καλοκαιρινές διακοπές για τους μαθητές: Μία εβδομάδα νωρίτερα ανοίγουν τα σχολεία. Δείτε όλες τις αλλαγές

Άρδην αλλάζει ο σχολικός χάρτης από τη νέα χρονιά. Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει νωρίτερα με το πρώτο κουδούνι να χτυπά στις
5 Σεπτεμβρίου και όχι στις 11 ή στις 12 του μήνα.

Οι αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί από το υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της επανασχεδίασης του σχολικού χάρτη και την απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών που τα προηγούμενα χρόνια περιγράφονταν σε έξι διαφορετικά προεδρικά διατάγματα και επτά-οκτώ διαφορετικά νομοσχέδια.

Εκτός απ ότι τα σχολεία φέτος θα ξεκινήσουν νωρίτερα, οι μαθητές θα κάνουν χειμερινές διακοπές. Αυτός είναι και ο λόγος που έγινε επιμήκυνση του σχολικού έτους κατά μια εβδομάδα στην έναρξη και το τέλος της. Η «λευκή εβδομάδα», όπως ονομάζεται, θα συνδυαστεί με αύξηση των εκπαιδευτικών εκδρομών και μείωση των περιπάτων. Παράλληλα σχεδιάζεται περαιτέρω μείωση της σχολικής ύλης.
Επίσης, από τη νέα σχολική χρονιά θα μειωθούν στο ελάχιστο οι αποσπάσεις καθηγητών, ενώ θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου που εφαρμόστηκε ήδη στα πειραματικά σχολεία.