Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Επί τάπητος το ευρωψηφοδέλτιο στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι συζητήσεις και οι επαφές στην Κουμουνδούρου με στόχο την κατάρτιση της ευρωλίστας, καθώς απομένει μόνο μία εβδομάδα για την ανακοίνωση των ονομάτων των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Το «ράβε- ξήλωνε» είχε ως αποτέλεσμα... να δοθεί μια χρονική παράταση στην οριστική διαμόρφωση του ευρωψηφοδελτίου, μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα πάντως συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή, όπως γράφει το «Έθνος», στην οποία εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα συμμετέχουν ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Δ. Βίτσας και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματέιας Ρ. Ρινάλντι, Π. Λάμπρου, Σ. Λεουρσάκος και Γ. Γαβρίλης.

Η επιτροπή θα προσπαθήσει να αποτραπούν τυχόμ διαρροές για τη σύνθεση της λίστας μέρις ότου συνέλθει η Πολιτική Γραμματεία, πριν από τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς εκεί θα διαπιστωθεί ποια από τα ονόματα που ήδη «κυκλοφορούν» απάντησαν θετικά ή αρνητικά.

Δεδομένη, σύμφωνα με την εφημερίδα, θεωρείται η συμμετοχή γυναικών στο ευρωψηφοδέλτιο σε ποσοστό 50% ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει το εάν οι μισοί υποψήφιοι θα είναι κομματικά μέλη και οι άλλοι μισοί συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγεσία του κόμαμτος επιθυμεί η λίστα με τους 42 να περάσει από την Κεντρική Επιτροπή χωρίς κραδασμούς και διαφωνίες.

Παράλληλα καταβάλλεται προσπάθεια να αμβλυνθούν οι διαφωνίες για την εκλογική διακήρυξη του κόμματος, η οποία έχει ήδη συζητηθεί δύο φορές τουλάχιστον στην Πολιτική Γραμματεία. Η εσωκομματική αντιπολίτευση διατηρεί επιφυλάξεις για το περιεχόμενο της διακήρυξης, θεωρώντας ότι είναι «πλαδαρή» και «άνευρη» σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση.