Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Θα υπογράψω λύση μόνο αν διασφαλίζονται τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου σε γραπτή δήλωση του αναφέρει πως είναι αποφασισμένος να βάλει την υπογραφή του σε σχέδιο λύσης του Κυπριακού, μόνο αν αυτό δεν θέτει σε κίνδυνο την...
οικονομική και κοινωνική ζωή του «τουρκοκυπριακού λαού». Για αυτό τον λόγο, όπως είπε, προσπαθεί για μια συμφωνία το συντομότερο, λαμβάνοντας υπόψην τις υφιστάμενες πραγματικότητες στην Κύπρο και εάν το αποτέλεσμα που θα βγει μετά το πάρε – δώσε είναι βιώσιμο.

Ο Ντερβίς Έρογλου αναφέρει ότι δίδει μεγάλη σημασία στο θέμα της προφύλαξης της ενότητας του «τουρκοκυπριακού λαού» στο Κυπριακό και στην χρήση της διαφορετικότητας των απόψεων όχι για τον διαχωρισμό της κοινότητας αλλά για την ενίσχυση των δικαιωμάτων και του δικαίου.



Ο κ. Έρογλου δηλώνει ότι ακούει με ευχαρίστηση και όχι με ανησυχία τις σκέψεις της λεγόμενης «βουλής», της «κυβέρνησης» του ψευδοκράτους, αλλά και του «υπουργείου» εξωτερικών, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, «θεσμικών» ιδρυμάτων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, και των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Σημειώνει δε ότι για το λόγο αυτό έλαβε υπόψην τις απόψεις της λεγόμενης «κυβέρνησης» και των κομμάτων για την διαμόρφωση του κοινού ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου. 

Δεν πρέπει, προστίθεται στην γραπτή δήλωση του κ. Έρογλου, η σιωπή του έναντι της ελληνοκυπριακής πλευράς για να μην του πει κάποιος ότι άρχισε το παιχνίδι των κατηγοριών, να εκλαμβάνεται λανθασμένα. Δηλώνει δε ότι με υπομονή και σκεπτόμενος μόνο τα οφέλη των Τουρκοκυπρίων, περιμένοντας σε πιο σημείο θα φτάσει η ελληνοκυπριακή πλευρά στο τραπέζι των συνομιλιών και όταν θα έρθει ο καιρός θα μοιραστεί με τον κόσμο όλες τις αλήθειες.