Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Συνεργασία Κυπρίων Χρυσαυγιτών με την αστυνομία βλέπει ο Ταλάτ

“Παράλληλο κράτος της ε/κ πλευράς” χαρακτήρισε αυτούς που του επιτέθηκαν στη Λεμεσό, ο τέως Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ ενώ προέβαλε και τον ισχυρισμό... ότι επιτιθέμενοι και αστυνομικοί ήταν σε συνεργασία. 

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ εξέφρασε ικανοποίηση για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

O πρώην ηγε΄της των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Χουριέτ” ανέφερε πως αυτοί που του επιτέθηκαν και αυτοί που παρέβλεψαν την επίθεση στη Λεμεσό μπορούν να χαρακτηριστούν ως παράλληλο κράτος της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ο κ. Ταλάτ είπε για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι αντέδρασε σοβαρά στο συμβάν, του τηλεφώνησε εκφράζοντας τη λύπη του και απομάκρυνε τον αρχηγό της αστυνομίας.

“Ικανοποιήθηκα από τη διαχείριση της διαδικασίας αλλά δεν ικανοποιήθηκα από τη στάση της αστυνομίας”, είπε, προσθέτοντας ότι σκοπός της επίθεσης ήταν να διαλύσουν την εκδήλωση και να πουν “ο Ταλάτ φοβήθηκε και το έβαλε στα πόδια”.

Σύμφωνα με τον Ταλάτ, “ήταν καλό που έγινε αυτή η επίθεση. Μας έδειξε ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το τι πρέπει να κάνουμε. Θα πρέπει να απαγορευθούν όλες οι ενέργειες και οι δηλώσεις που σαμποτάρουν την ειρηνευτική διαδικασία στην Κύπρο”.

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ πρότεινε επίσης μια σειρά Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης όπως τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα λύκεια της ελληνοκυπριακής πλευράς και της ελληνικής στα λύκεια της τουρκοκυπριακής πλευράς, τη θέσπιση νόμου και στις δύο πλευρές για αδικήματα μίσους, την ίδρυση τρίγλωσσου πανεπιστημίου στη νεκρή ζώνη και την πραγματοποίηση κοινών τηλεοπτικών προγραμμάτων και σειρών.