Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Πάπας Φραγκίσκος: Λένε ότι είμαι κομμουνιστής, επειδή ενδιαφέρομαι για τους φτωχούς

«Λένε ότι είμαι κομμουνιστής, αλλά η φτώχεια, χωρίς κανενός είδους ιδεολογία, είναι η σημαία του Ευαγγελίου», είναι το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο πάπας Φραγκίσκος σε πέντε νέους από το Βέλγιο, οι οποίοι... τον επισκέφθηκαν στο Βατικανό.

«Πριν από δύο μήνες άκουσα κάποιον να λέει ότι τόσο που μιλάω για τους φτωχούς, είμαι κομμουνιστής» πρόσθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος. «Όχι. Η φτώχεια, χωρίς κανενός είδους ιδεολογία, αποτελεί τη σημαία του Ευαγγελίου» τόνισε.

«Το σημαντικό είναι να αναζητάς την αυθεντικότητα: όταν μιλάς, να απευθύνεσαι πραγματικά και με ειλικρίνεια προς τους αδελφούς σου, σε οποιαδήποτε θρησκευτική πίστη και αν ανήκουν, ανεξάρτητα από το αν είναι χριστιανοί, εβραίοι ή μουσουλμάνοι», τόνισε ο Αργεντινός ποντίφικας, απευθυνόμενος σε νεαρή γυναίκα που τον ρώτησε «τι έχει να πει σε όποιον σαγηνεύεται από τον λόγο του, αλλά δεν είναι πιστός».