Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Δε θα πιστεύετε σε ποια τροφή βρήκαν το "κλειδί" του αδυνατίσματος!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Λουντ, στη Σουηδία φαίνεται πως εντόπισαν το κλειδί για την... οριστική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό...
το ποσοστό των παχύσαρκων παιδιών και εφήβων υπερβαίνει πλέον το 30%. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα στην Ελλάδα 600.000 παιδιά και έφηβοι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Oι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μία ουσία που βρίσκεται στο σπανάκι και ανήκει στα θυλακοειδή, μειώνει τις λιγούρες που αισθάνεται κανείς ανάμεσα στα γεύματα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πρόληψη της παχυσαρκίας.

Η «νέα» ουσία, φαίνεται να λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι αντίστοιχες ουσίες που υπάρχουν στις τροφές που έχουν υποστεί επεξεργασία, καθώς αυτές διασπώνται μόνο στο ανώτερο τμήμα του εντέρου.

Την ουσία αυτή ανακάλυψε η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια Charlotte Erlanson – Albertsson, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ελέγχου της όρεξης, κατά τη διάρκεια έρευνας με σκοπό την εύρεση αποτελεσματικών τρόπων για την επιβράδυνση της πέψης και την ανακούφιση του οργανισμού από τις λιγούρες.

Στο πλαίσιο της μελέτης, η δράση της μελετήθηκε σε εθελοντές, στους οποίους χορηγούνταν κάθε πρωί, υπό μορφή συμπληρώματος, αφού με την άμεση κατανάλωση σπανακιού, ο οργανισμός δεν μπορεί να τη διασπάσει εύκολα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ουσία αυτή όχι μόνο τους βοήθησε τους εθελοντές να αντιστέκονται στις λιγούρες, αλλά συνέβαλε και στη βελτίωση της πέψης.
onmed.gr