Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Καταδίκη 19 ατόμων για επεισόδια στις φυλακές Διαβατών

Δεκαεννέα άτομα καταδικάστηκαν από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης για επεισόδια που σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2010 στις φυλακές Διαβατών, όπου κρατούνταν, όταν επιχείρησαν ...να αποτρέψουν τη μεταγωγή συγκρατούμενού τους.

Το δικαστήριο τούς επέβαλε ποινές από φυλάκιση 3,5 ετών έως κάθειρξη 6 ετών, κρίνοντάς τους ένοχους κατά περίπτωση για στάση από κοινού, απλή συνέργεια στην προηγούμενη πράξη, οπλοκατοχή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Γεωργιανοί και εξακολουθούν να είναι έγκλειστοι στις φυλακές, επιχείρησαν να εμποδίσουν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να παραλάβουν τον ρωσικής καταγωγής συγκρατούμενό τους, ο οποίος επρόκειτο να μεταχθεί στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσής του στη Ρωσία που τον ζητούσε.

Κατά το κατηγορητήριο, δημιούργησαν ανθρώπινη «ασπίδα», ξήλωσαν τα κρεβάτια και τα τοποθέτησαν στην είσοδο των κελιών, ενώ απειλούσαν ότι θα τραυματιστούν με ξυραφάκια. Χρειάστηκε τελικά η επέμβαση αστυνομικών των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών, για να επανέλθει η τάξη.