Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Το ΤΕΕ στέλνει κι άλλους ειδικούς μηχανικούς στην Κεφαλονιά για ελέγχους σε κτήρια

Την αποστολή νέας ομάδας καθηγητών και ειδικών μηχανικών στην Κεφαλονιά – πέραν όσων ήδη εργάζονται στο νησί από τις 27 Ιανουαρίου – αποφάσισε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), μετά το ...νέο χθεσινό ισχυρό κτύπημα του Εγκέλαδου.

Όπως ανακοινώθηκε, επικεφαλής της νέας αποστολής είναι ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, ενώ στην αποστολή, η οποία έφτασε στο νησί με έκτακτη πτήση που πρόσφερε δωρεάν η Aegean Airlines, μετέχουν, μεταξύ άλλων, οι: Γεώργιος Βαδαλούκας ΠΜ αντισεισμικά, Νικόλαος Βαδαλούκας ΜΜ μη καταστροφικός έλεγχος, Μηνάς Γρηγοράτος ΠΜ δομοστατικός, Αναστάσιος Ζαννίας ΠΜ, Σπυρίδων Ζαννιάς ΠΜ, Ιωάννης Καλυβιώτης ΠΜ δομοστατικός-αντισεισμικά, Παναγιώτης Καρύδης ΠΜ καθηγητής αντισεισμικής τεχνολογίας και αντισεισμικών κατασκευών, ο οποίος ήδη βρίσκεται στο νησί, Ιωάννης Κυριακόπουλος ΠΜ δομοστατικός, Αλέξανδρος Λάλας ΠΜ δομοστατικός –αντισεισμικά, Γεώργιος Μπουκουβάλας καθηγητής εδαφομηχανικής, Ιωάννης Πρωτονοτάριος καθηγητής σεισμικής γεωτεχνικής μηχανικής, Κωνσταντίνος Σπυράκος ΠΜ καθηγητής αντισεισμικές κατασκευές, Ιωάννης Ψυχάρης ΠΜ καθηγητής σεισμικής μηχανικής και αντισεισμικού σχεδιασμού, Παναγιώτης Ψυχογιός ΠΜ στατικός.

Το κλιμάκιο των μηχανικών του ΤΕΕ θα αναλάβει τον κεντρικό ρόλο επιστημονικής ευθύνης για τον έλεγχο των κτιρίων και των άλλων υποδομών του νησιού, από μηδενική βάση, θέτοντας κατά προτεραιότητα σε απόλυτη προστασία τόσο την ασφάλεια των ανθρώπων, όσο και την έγκαιρη και ολοκληρωμένη αποκατάσταση των ζημιών, που έχουν προκληθεί από τον Εγκέλαδο, σε συνεργασία με τις κρατικές και τοπικές αρχές.

Το ΤΕΕ, ως επιστημονικός τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας επιβεβαιώνει, κατ’ αυτό τον τρόπο, για ακόμη μια φορά, τον θεσμικό αλλά και κοινωνικό ρόλο του, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι το ΤΕΕ, από τις πρώτες ώρες μετά τον πρώτο μεγάλο σεισμό της 27ης Ιανουαρίου, επέδειξε τα αντανακλαστικά του και κινητοποίησε περίπου 60 μηχανικούς από την Αθήνα, την Πάτρα και την Κεφαλονιά, οι οποίοι προχώρησαν στον άμεσο έλεγχο όλων των κατασκευών. Ωστόσο, ο νέος ισχυρός σεισμός υποχρεώνει σε επανέλεγχο όλων των κτιρίων που ήδη είχαν ελεγχθεί.