Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ανησυχία στο Μαξίμου από τις διεργασίες στην κεντροδεξιά

Με αυξημένη προσοχή παρακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου τις διεργασίες στον χώρο της κεντροδεξιάς ενόψει των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου.

Την Πέμπτη, δύο... πρώην στελέχη της ΝΔ, ο πρόεδρος της Νέας Μέρας κ. Χρήστος Ζώης και ο προσφάτως αποχωρήσας κ. Βύρων Πολύδωρας, θα ανακοινώσουν την συνεργασία τους για την ίδρυση νέου πολικού φορέα που θα κατέβει στις ευρωεκλογές. Οι εμπνευστές του φιλοδοξούν ο νέος πολιτικός φορέας να προσελκύσει κι άλλες προσωπικότητες και κινήσεις από τον χώρο της κεντροδεξιάς, το αντίστοιχο της κεντροαριστερής «Ελιάς». Πρόεδρος του νέου φορέα θα είναι ο κ. Βύρων Πολύδωρας αλλά θα αναγνωρίζεται περίοπτη θέση στον κ. Ζώη, ο οποίος έχει ιδρυτικό ρόλο και στη «Νέα Μέρα» και στον νέο φορέα.

Ο νέος φορέας με δεξιό και αντιμνημονιακό πρόσημο αποσκοπεί να προσελκύσει κυρίως τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς που είναι απογοητευμένοι από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Στο παρασκήνιο γίνονται συζητήσεις και με άλλες προσωπικότητες και φορείς του χώρου. Συζητήσεις έχουν γίνει και με τον κ. Νίκο Νικολόπουλο ο οποίος όμως μέχρι τώρα ακολουθεί αυτόνομη πορεία και ανακήρυξε την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής ενώ συνεργάτες του κ. Ζώη λένε ότι ο φορέας μπορεί να προσελκύσει ακόμη και δυσαρεστημένους βουλευτές της ΝΔ.

Το εγχείρημα προκαλεί ζημιά στη ΝΔ από δύο απόψεις. Κατ” αρχήν δίνει διέξοδο σε δυσαρεστημένους ψηφοφόρους και έτσι αποτρέπει επαναπατρισμό τους στη ΝΔ. Ακολούθως μπορεί και να πάρει απευθείας ψηφοφόρους που ακόμη είναι εντός του κόμματος. Παραλλήλως όμως δεν αποκλείεται να πάρει και χώρο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Χρυσή Αυγή. Το Μέγαρο Μαξίμου και η λεωφόρος Συγγρού αποφεύγουν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο αλλά κάνουν τις δικές τους κινήσεις για να προσελκύσουν πρόσωπα από τον κεντροδεξιό χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Αστέρη Ροντούλη – είναι ο βουλευτής που παλαιότερα είχε αποκαλέσει γομάρια τους συναδέλφους του στην Βουλή. Στην δήλωσή του που διοχέτευσε στον Τύπο το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Ροντούλης αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάνει μια τιτάνια προσπάθεια για να εξέλθει η χώρα από την ύφεση που θα την αναγνωρίσουν οι επόμενες γενιές. Ο Ελληνισμός με την ψήφο του θα απορρίψει τον εθνικό και κοινωνικό ολετήρα κ. Τσίπρα». Ο κ. Ροντούλης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στον τόπο καταγωγής του.

Εν τω μεταξύ κινητικότητα παρουσιάζεται και στην ακροδεξιά με την Χρυσή Αυγή να ετοιμάζει διάδοχο σχήμα για να κατέβει στις ευρωεκλογές, εφόσον το κόμμα τεθεί εκτός νόμου ως εγκληματική οργάνωση. Η Χρυσή Αυγή έκανε την εμφάνισή της την περασμένη Παρασκευή με συγκέντρωση για την επέτειο των Ιμίων. Όπως ανακοίνωσε στην ομιλία του ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης ιδρύθηκε νέος φορέας με επωνυμία «Εθνική Αυγή». Αυτοπροσδιορίζεται ως «πατριωτικό πολιτικό κόμμα» και ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες αναγνώρισής της από τον Αρειο Πάγο. Ο κ . Κασιδιάρης τόνισε ότι τα μέλη της έχουν καθαρό ποινικό μητρώο. Η Εθνική Αυγή θα πάρει μέρος στις εκλογές του Μαΐου εφόσον τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Επικεφαλής μέχρι στιγμής φέρεται ο απόστρατος πυροσβέστης Σταύρος Κρίκος.

Οι διεργασίες στον χώρο κατακερματίζουν περεταίρω την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη ωστόσο συνιστούν απειλή για τη ΝΔ καθώς προσφέρουν εναλλακτικές επιλογές στους δυσαρεστημένους από την μνημονιακή πολιτική ψηφοφόρους της.