Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Σκληρή κριτική στην τρόικα στο προσχέδιο της Ευρωβουλής

Σκληρή κριτική κατά της τρόικας ασκούν στο προσχέδιο της έκθεσής τους για τα πεπραγμένα της τριμερούς οι δύο εισηγητές-ελεγκτές της Ευρωβουλής.

Κάνουν λόγο για ...
τυφλές περικοπές κοινωνικών δαπανών και επιδομάτων που οδήγησαν σε φτώχεια τμήματα του πληθυσμού των μνημονιακών χωρών, την έκρηξη της ανεργίας των νέων.

Οι εισηγητές, Ότμαρ Κάρας και Λίεμ Χοάνγκ Νγκοκ εκφράζουν επίσης την λύπη τους γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρέθηκαν απροετοίμαστοι για μία κρίση δημόσιου χρέους μεγάλης εμβέλειας.

Εκφράζουν τη λύπη τους για την έλλειψη διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις των μνημονίων, για τις αποκλίσεις των μνημονίων από τη λογική της στρατηγικής της Λισσαβόνας, και αποδοκιμάζουν το γεγονός ότι τα προγράμματα υποστήριξης δεν δεσμεύονται από το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. και τις Συνθήκες.

Οι εισηγητές επικρίνουν επίσης τους υπερβολικά αισιόδοξους στόχους που έθετε η τρόικα, αλλά και την ανεπαρκή εκτίμηση της πολιτικής αντίστασης ορισμένων κρατών-μελών απέναντι στην ταχεία αλλαγή.

Χθες Δευτέρα κατέθεσε για το ζήτημα στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής ο επίτροπος Όλι Ρεν. Σήμερα θα εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ενώ οι συνεντεύξεις ολοκληρώνονται αύριο με τον επικεφαλής του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ.

Το προσχέδιο της έκθεσης αναμένεται να συζητηθεί στην επιτροπή την Πέμπτη.
skai.gr