Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ο Πρόεδρος τη Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν βρίσκεται στην Τρίτη θέση στον κατάλογο των ανθρώπων που προκαλούν το μεγαλύτερο θαυμασμό στον κόσμο, τον οποίο έφτιαξε...
η εφημερίδα Times με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Στην πρώτη θέση του καταλόγους βρίσκεται ο ιδρυτής της Microsoft και γνωστός φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς, στη δεύτερη θέση είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Όπως προέκυψε, οι άνθρωποι θαυμάζουν τον Πούτιν περισσότερο από τον Πάπα Φραγκίσκο της Ρώμης που βρέθηκε στην τέταρτη θέση του καταλόγου. Η Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας Ελισάβετ Β’ βρέθηκε μόνο στην 17η θέση αφού προσπέρασε την τηλεπαρουσιάτρια Όπρα Ουίνφρι και την ηθοποιό Αντζελίνα Τζόλι. Στη δημοσκόπηση που έκανε η υπηρεσία YouGov μέσω τηλεφώνου και στο Διαδίκτυο, έλαβαν μέρος 13,895 χιλιάδες άτομα σε 13 χώρες, καθώς και στη Ρωσία.

Υπενθυμίζουμε ότι η εφημερίδα Times ονόμασε στο τέλος του 2013 το Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν ως «Άνθρωπο της χρονιάς στο διεθνή στίβο». Η εφημερίδα επισήμανε τις επιτυχίες του Ρώσου ηγέτη στην εξωτερική πολιτική και, ειδικότερα, την επισύναψη συμφωνιών με τις ΗΠΑ οι οποίες επέτρεψαν να αποφευχθεί η επιχείρηση στη Συρία υπό τον όρο της απομάκρυνσης από το έδαφός της των χημικών όπλων, καθώς και παροχή μεγάλου δανείου στην Ουκρανία που βοήθησε στην περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων μεταξύ των χωρών.

Στο τέλος του Οκτωβρίου ο Πούτιν βρέθηκε στην πρώτη θέση στη λίστα των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στην εκδοχή του περιοδικού Forbes, αφού παραμέρισε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στη δεύτερη θέση. Το περιοδικό επίσης επισήμανε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος έπαιξε βασικό ρόλο στην επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία. Πριν, το 2007, το αμερικανικό περιοδικό Time ονόμασε τον Πούτιν «Άνθρωπο της Χρονιάς».

Ο Βλαδίμιρ Πούτιν είπε: «Είμαι ευγνώμων στους εμπειρογνώμονες του Forbes, αλλά το βλέπω ως εξής. Πρώτα από όλα, τέτοιες δηλώσεις πάντα ανησυχούν επειδή μπορούν να επιβάλουν κάποιους περιορισμούς, ας πούμε, στη λήψη αποφάσεων. Και σχετικά με το θέμα αυτό μπορώ να πω ότι σήμερα ένας ηγέτης αναγνωρίζεται στην ιδιότητα αυτή, αύριο, ένας άλλος και μεθαύριο ο τρίτος. Είναι φυσιολογικό, οι εμπειρογνώμονες κάνουν τη δουλειά τους και να είναι καλά. Προτιμώ όμως να μην δίνω σημασία στις δηλώσεις αυτές».

Ο γενικός συντάκτης του περιοδικού Forbes Μάικλ Νορ είπε: «Δεν μπορώ να πω ακριβώς γιατί ο Πούτιν έγινε πρώτος. Είναι μια συλλογική γνώμη των ειδικών, μπορώ όμως να υποθέσω ότι η απόφαση λαμβανόταν κατά την έξαρση της κρίσης του προϋπολογισμού στις ΗΠΑ, όταν είχαμε το shut-down, όταν ο Μπάρακ Ομπάμα υποχώρησε. Εκτός τούτου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν κατάφερε να βγει με πρωτοβουλία όταν στον κόσμο ξεκίνησε το σκάνδαλο με τις ενέργειες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ ο Πούτον ενεργεί πολύ αποφασιστικά στο διεθνή στίβο. Έτσι, φέτος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση της κρίσης στη Συρία. Ακριβώς για το λόγο αυτό, κατά τη γνώμη μου, οι εμπειρογνώμονες επέλεξαν τον Πρόεδρο της Ρωσίας».
briefingnews.gr