Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Πούτιν: Με συνοπτικές διαδικασίες διέλυσε το RIA Novosti!

Σοκ προκαλεί η είδηση για τη διάλυση του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου RIA Novosti, την οποία οι εργαζόμενοί του πληροφορήθηκαν από τον ιστοχώρο του...
Κρεμλίνου! Πρόκειται για μια κίνηση απόλυτου ελέγχου της ενημέρωσης που βγαίνει από τη Ρωσία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που διατυπώνονται σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.

Στη θέση του δημιουργείται ένας κολοσσός, το υπάρχον δίκτυο Russia Today (Rossiya Segodnya), με επικεφαλής δημοσιογράφο (Dmitry Kiselyov) που εξαπέλυε συστηματικές επιθέσεις στην αντιπολίτευση, ενώ είναι γνωστός και για τις εξαιρετικά επικριτικές απόψεις του για την κοινότητα των ομοφυλόφιλων. Θεωρείται στη Ρωσία ως «φερέφωνο» του Κρεμλίνου.

Το Κρεμλίνο απαντά στους επικριτές του, ότι πρόκειται για μια κίνηση καλύτερης και αποτελεσματικότερης αξιοποίησης των κρατικών μέσων στον τομέα της ενημέρωσης, που θα λειτουργεί σε πολλές διεθνείς γλώσσες. Το ερώτημα είναι εάν όλοι οι εργαζόμενοι του RIA Novosti θα ενταχθούν στο νέο σχήμα, ή θα γίνουν επιλογές…

Παρεμπιπτόντως, το πρακτορείο είναι επίσημος χορηγός των χειμερινών Ολυμπιακών στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

defence-point.gr