Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Παραδόθηκαν από την Pfizer Hellas φάρμακα 1 εκατομμυρίου ευρώ στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα δωρεά 1 εκατομμυρίου ευρώ σε φάρμακα παρέδωσε η PfizerHellas στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του ...
Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τις ανάγκες των φτωχών ανασφάλιστων ασθενών του Ιατρείου.

Τα 80.000 σκευάσματα παρέδωσαν στο Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής εκ μέρους της Εταιρείας Pfizer ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων Α.Φουστέρης, ο Διευθυντής Ρυθμιστικών Υποθέσεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης Ν.Μουτζούρης και ο Υπεύθυνος διάθεσης των προϊόντων στην ελληνική αγορά Γ.Χριστοφόρου.

Κατά την παραλαβή, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλης ευχαρίστησε την Εταιρεία Pfizer, λέγοντας ότι αποτελεί μια παγκόσμια ηγετική βιοφαρμακευτική εταιρία υψηλής αξιοπιστίας περισσότερα από 150 χρόνια, δηλώνοντας: «Ευχαριστούμε πολύ για τη τεράστια αυτή προσφορά προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας. Πρόκειται για μία δωρεά με βιολογικούς παράγοντες, μονοκλωνικά αντισώματα, νευροληπτικά και άλλα φάρμακα πολύ υψηλού κόστους που θα χορηγηθούν σε χρόνιους ανασφάλιστους ασθενείς με Alzheimer και άλλες νευροψυχιατρικές διαταραχές, σε ασθενείς με Νεανική Ιδιοπαθή αρθρίτιδα και άλλα αυτοάνοσα νοσήματα. Παράλληλα, η δωρεά των φαρμάκων περιλαμβάνει αντιβιοτικά και φάρμακα καθημερινής ανάγκης, καθώς και εμβόλιο κατά του πνευμονόκοκκου για την ανοσοποίηση βρεφών και παιδιών. Είναι γεγονός, ότι αυτοί οι ασθενείς που θα επωφεληθούν από τα φάρμακα αυτά, δε θα είχαν καμία πρόσβαση στη θεραπεία τους, αν δεν υπήρχε αυτή η χορηγία.»

Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα της Κοινωνικής Τράπεζας του ΣΦΕΕ που ξεκίνησε σε συνεργασία με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής υπό την αιγίδα του Υπουργείου υγείας και του ΕΟΦ, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ δήλωσε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αποτελούν πρότυπο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη όλων των Εταιρειών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα για την ενίσχυση των εμπερίστατων χρόνιων ασθενών.

Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής τα φάρμακα αποθηκεύθηκαν και φυλάσσονται σε κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, χωρίς να διατρέχεται κίνδυνος επιμόλυνσης από άλλα προϊόντα που έχουν τοποθετηθεί στον ίδιο χώρο, και με αυστηρή τήρηση των συνθηκών καθαριότητας του χώρου αποθήκευσης. Η χορήγησή τους θα γίνεται αυστηρά πριν παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους με συγκεκριμένη καταγραφή ανά σκεύασμα και ανα ημερομηνία λήξης, τόσο στο κεντρικό όσο και στα Παραρτήματα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Προϋποθέσεις για τη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων είναι η πιστοποίηση των φτωχών ανασφάλιστων πολιτών με ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ και η προσκόμιση πρόσφατης ιατρικής συνταγής προκειμένου να δοθούν τα δωρεάν φάρμακα.

Πληροφορίες στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο τηλ 210 3839770 εσωτ 304.
http://www.isathens.gr/