Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Χάσαμε τη μάχη με τη Βουλγαρία στις διακοπές των Χριστουγέννων

Ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλγαρία έδωσαν φέτος οι Έλληνες. Πόσοι αποφάσισαν να περάσουν τα σύνορα. 

Μπορεί η πληρότητα στα top χειμερινά θέρετρα της Ελλάδας, να έχει ...αγγίξει το απόλυτο (σύμφωνα με εκτιμήσεις φτάνει το 70% - 80%), εντούτοις αποδεικνύεται πως ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων αποφασίζουν να περάσουν τις διακοπές τους εκτός των συνόρων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος".

Και μπορεί τα προηγούμενα χρόνια, οι ιδανικοί προορισμοί να ήταν το Παρίσι, το Λονδίνο και για τους πιο... "ψαγμένους" τουρίστες περισσότερο εξωτικοί προορισμοί, η τωρινή οικονομική κατάσταση ωστόσο, μάς φέρνει πιο κοντά στα Βαλκάνια.

Η Βουλγαρία, όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία, έχει εξελιχθεί σε ιδανικό τόπο χειμερινών - και όχι μόνο - διακοπών.

Αντίστοιχο, όμως, είναι και το κύμα των Βουλγάρων που έρχονται στη χώρα μας (κυρίως στη Β. Ελλάδα) για λίγες ημέρες εορταστικής ξεγνοιασιάς.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Συνοριακής Αστυνομίας, Μπόικο Μποσίκοφ, στο Πρακτορείο Ειδήσεων FOCUS, περίπου 42.000 οχήματα και 130.000 επιβάτες πέρασαν τα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Η ποιοτική ανάλυση δείχνει πως περισσότεροι Έλληνες πέρασαν τις διακοπές τους στη Βουλγαρία, παρά το αντίθετο (αν και στη δεύτερη περίπτωση οι αριθμοί δεν είναι αμελητέοι).

Συγκεκριμένα:

* 24.000 οχήματα και 77.000 άτομα έφυγαν από τη χώρα μας, με προορισμό τη Βουλγαρία, ενώ την αντίθετη κατεύθυνση ακολούθησαν 18.000 οχήματα και 53.000 άτομα.

* Πάντως, όπως αναφέρθηκε, παρά τον όγκο των οχημάτων, δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα: ούτε ουρές, ούτε κυκλοφοριακή συμφόρηση.