Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Πώς να προστατευτείτε από κρυολογήματα και ιώσεις

Όσο και αν ακούγεται υπερβολικό, έχει υπολογιστεί ότι κατά τη διάρκεια της ζωής μας υποφέρουμε από το κοινό κρυολόγημα περίπου 200 φορές. 

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι κάθε κρυολόγημα διαρκεί κατά μέσο όρο...
εννέα ημέρες, αυτό σημαίνει ότι ταλαιπωρούμαστε συνολικά πέντε ολόκληρα χρόνια εξαιτίας του!

Αν όμως ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές ίσως και να γλιτώσετε κάποιες μερούλες πυρετού, βήχα και καταρροής:

-Καυτό μπάνιο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ζεστό νερό ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ αν παράλληλα χρησιμοποιήσετε και άλατα, τότε θα επιτύχετε το άνοιγμα των ρινικών οδών και θα αναπνέετε καλύτερα.

-Περπατήστε μέχρι τη δουλειά

Το περπάτημα 15 με 20 επτά την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο να κρυώσει κάποιος μέχρι και 50%.

-Τέλος στα τσάι

Αν την επόμενη φορά που είστε άρρωστος και σκεφτείτε να πιείτε τσάι, μην το κάνετε. Μελέτες έχουν δείξει πως η καφεΐνη που περιέχει το τσάι και ο καφές είναι διουρητική γεγονός που κάνει τα πράγματα χειρότερα. Παράλληλα, στερεί από το σώμα σας τις απαραίτητες βιταμίνες που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού. Αντί λοιπόν για τσάι πιείτε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της μέρας.

-Πείτε ναι στα μανιτάρια

Η κατανάλωση μανιταριών μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των μολύνσεων όπως αναφέρουν επιστήμονες από τη Μασαχουσέτη προσθέτοντας πως είναι μια πολύ καλή πηγή ενέργειας και βιταμίνης Β12.

-Καταναλώστε κόκκινο κρασί

Πολλά είναι τα θετικά που έχουν ακουστεί για τις επιδράσεις του κόκκινου κρασιού στην υγεία. Μεταξύ αυτών είναι η μείωση της εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου, άνοιας, εγκεφαλικού ενώ προστατεύει από το κρυολόγημα. Μην το παρακάνετε όμως-δυο ποτηράκια την ημέρα είναι ό,τι πρέπει.

-Ξηροί καρποί

Ερευνητές στη Νότια Αφρική ισχυρίζονται πως η κατανάλωση ξηρών καρπών και σπόρων μπορούν να μας βοηθήσουν στο ανοσοποιητικό αφού περιέχουν ψευδάργυρο και σελήνιο που δρουν κατά του κρυολογήματος. Επίσης, τα λίπη που περιέχουν βοηθούν στην απομάκρυνση των βλαβερών τοξινών από τον οργανισμό.