Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Νέλσον Μαντέλα: Η μεταφορά της σωρού του για το τελευταίο ταξίδι του

Έφυγε γαλήνιος ο ηγέτης!

Ο Νέλσον Μαντέλα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, ήρωας του αγώνα εναντίον του απαρτχάιντ, απεβίωσε, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Τζέικομπ Ζούμα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου, λέγοντας πως πλέον ...ξεκουράζεται και πως ολόκληρο το έθνος έχασε έναν γιο και οι πολίτες τον πατέρα τους.

Η υγεία του Νέλσον Μαντέλα είχε επιδεινωθεί πολύ το τελευταίο διάστημα και πολύ συχνά έμπαινε κι έβγαινε από το νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού.


Για το τελευταίο ταξίδι ξεκίνησε ο Νέλσον Μαντέλα. Η σωρός του μέσα σε φέρετρο το οποίο ήταν σκεπασμένο από τη σημαία της Νοτίου Αφρικής, έφυγε από το σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ όπου και άφησε πριν από λίγες ώρες την τελευταία του πνοή και θα βρεθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο όπου και θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα που θα διαρκέσει για τρεις ολόκληρες μέρες.

Αναμφισβήτητα, ο Μαντέλα υπήρξε μία από τις σημαντικότερες ηγετικές μορφές της παγκόσμιας σύγχρονης Ιστορίας. Ήταν ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, ο άνθρωπος που βοήθησε να μπει τέλος στο απάνθρωπο ρατσιστικό καθεστώς των λευκών, το λεγόμενο απαρτχάιντ, προωθώντας και υποστηρίζοντας τη λειτουργία μίας πολυφυλετικής δημοκρατίας.

Ο Νέλσον Μαντέλα όπως τον περιγράφει ο περίγυρος του, ήταν ένας άνθρωπος που του άρεσε να αυτοσαρκάζεται και δεν κρατούσε κακία σε όσους του είχαν φερθεί σκληρά. Πλήθος κόσμου αλλά και πολλοί επώνυμοι δε σταματούν να μοιράζονται φωτογραφίες του και αποφθέγματα του στις προσωπικές τους σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θα σπεύσουν να πουν το τελευταίο αντίο στη σπουδαία αυτή προσωπικότητα αφού η σωρός του έχει ήδη μεταφερθεί και θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα για τρεις ολόκληρες μέρες.