Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Δύο νεκροί στις διαδηλώσεις της Ταϊλάνδης

Τουλάχιστον 21.000 αστυνομικοί περιέβαλαν την Κυριακή δέκα κυβερνητικά κτίρια στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης προκειμένου να εμποδίσουν την κατάληψή τους από διαδηλωτές, στην κλιμάκωση των βίαιων επεισοδίων που... στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 2 ανθρώπους.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ διαδηλωτών και υποστηρικτών της κυβέρνησης, κοντά σε ένα γήπεδο στην ανατολική Μπανγκόκ, όπου περίπου 60.000 διαδηλωτές των «κόκκινων πουκαμίσων» είχαν συγκεντρωθεί.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 45 τραυματίστηκαν, αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων ενώ το πρωί της Κυριακής έγινε και χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές είχαν σκοπό να συγκεντρωθούν γύρω από 10 κυβερνητικά κτίρια το πρωί, σε μια προσπάθεια να παραλύσουν την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα, όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων. Οι «στόχοι» των διαδηλωτών περιελάμβαναν την έδρα της κυβέρνησης, καθώς και τα υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών Υποθέσεων, Εμπορίου, Εκπαίδευσης, Οικονομικών και Εργασίας. Επιδίωξαν επίσης να καταλάβουν την κυβερνητική υπηρεσία δημόσιων σχέσεων, την έδρα της Εθνικής Αστυνομίας και τον ζωολογικό κήπο Ντούζιτ που βρίσκεται κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Η πρωθυπουργός της χώρας υποσχέθηκε να μην κάνει οποιαδήποτε χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών, σημειώνει το ΑΜΠΕ. «Επιλέγουμε να καταδικαστούμε ως μια αδύναμη κυβέρνηση παρά να κάνουμε χρήση βίας», δήλωσε το Σάββατο η Γινγκλάκ. «Είναι καλύτερα από το να θέσουμε μια προθεσμία ώστε να ανακτήσουμε το έδαφος και να οδηγήσουμε τους ανθρώπους στη δυστυχία», είπε.

Η Γινγκλάκ έχει ζητήσει συνομιλίες με τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, κύριος ηγέτης των οποίων είναι ο Σουτέπ Ταγκσουμπάν, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο οποίος ωστόσο απέρριψε τις προτάσεις για διάλογο.