Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Επεισόδια σε φοιτητική διαδήλωση στην Αίγυπτο

Η αιγυπτιακή αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει μια διαδήλωση φοιτητών υπέρ του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι μέσα στο πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ, όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι ταραχές ξέσπασαν... μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου και στη γύρω περιοχή όταν εκατοντάδες φοιτητές κατέκλυσαν τους δρόμους, εξήγησαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας, διευκρινίζοντας ότι οι διαδηλωτές διέκοψαν την κυκλοφορία σε έναν σημαντικό οδικό άξονα που περνά μπροστά από το Αλ Άζχαρ.

Τέσσερα ιδιωτικά αυτοκίνητα και δύο περιπολικά πυρπολήθηκαν από τους φοιτητές οι οποίοι εκτόξευαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Οι τελευταίοι απάντησαν με δακρυγόνα και συνέλαβαν 58 «ταραξίες φοιτητές». Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

Τον Νοέμβριο ένας φοιτητής έχασε τη ζωή του σε παρόμοια επεισόδια στο πανεπιστήμιο αυτό, ένα από τα σημαντικότερα ισλαμικά ιδρύματα του κόσμου.

Η «Συμμαχία κατά του πραξικοπήματος» που οργανώνει τακτικά διαδηλώσεις υπέρ του Μόρσι, κάλεσε τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν και πάλι αύριο Τρίτη υπό το σύνθημα «Οι φοιτητές οδηγούν την επανάσταση».

Στο μεταξύ, η δίκη του Μοχάμεντ Μπαντίε, του ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων, που επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα στο Κάιρο, αναβλήθηκε τελικά για τις 11 Φεβρουαρίου. Ο Μπαντίε κατηγορείται ότι υποκίνησε τους υποστηρικτές του να σκοτώσουν τους διαδηλωτές που είχαν κατεβεί στους δρόμους στις 15 Ιουλίου ζητώντας την απομάκρυνση του Μόρσι από την εξουσία. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επίσης άλλοι 14 υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Αδελφότητας, όπως ο Μοχάμεντ Μπελτάγκι και ο Έσαμ αλ Εριάν.

«Πρόκειται για μια πολιτική δίκη, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι κατηγορούμενοι διέπραξαν τα εγκλήματα που τους αποδίδονται», δήλωσε ο συνήγορος του Μπαντίε, Μοχάμεντ Νταμάτι.

«Γιατί δεν ερευνώνται η δολοφονία του γιου μου και το κάψιμο του σπιτιού μου και των γραφείων» της Αδελφότητας, ρώτησε το δικαστήριο ο ίδιος ο Μπαντίε, αναφερόμενος στον 38χρονο γιο του που σκοτώθηκε στις 17 Αυγούστου.