Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Παράνομα προνοιακά επιδόματα σε 51 "δικαιούχους" στα Τρίκαλα

Ζημιά 490.000 ευρώ υπέστη το δημόσιο από τα 51 προνοιακά επιδόματα, που αποδείχτηκε ότι ελάμβαναν παράνομα "δικαιούχοι" στα Τρίκαλα

Σε 51 ανέρχονται οι περιπτώσεις καταβολής προνοιακών επιδομάτων σε πολίτες που δεν τα δικαιούνταν, όπως διαπιστώθηκε στο δήμο Τρικκαίων.

Πρόκειται για ...περιπτώσεις που ο δικαιούχος απεβίωσε αλλά το πρόσωπο που εμφανιζόταν ως συνδικαιούχος δεν δήλωσε το θάνατο και συνέχιζε να εισπράττει το επίδομα, για άτομα που ενώ έπαιρναν το επίδομα ελάμβαναν και σύνταξη ενώ κάποιοι άλλοι δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά αλλά είχαν "ξεχάσει" να το δηλώσουν. Η ζημιά για το δημόσιο υπολογίζεται στα 490.000 ευρώ.

Το θέμα απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίαση του, το μεσημέρι της Παρασκευής (27/12) και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να καταλογιστούν τα ποσά στα άτομα, που έπαιρναν παράνομα τα επιδόματα και στη συνέχεια οι βεβαιωθείσες οφειλές θα σταλούν στην εφορία, η οποία θα ενεργοποιήσει τον Κώδικα Δημοσίων Εσόδων για την είσπραξη τους.

Κάτι που σημαίνει, ότι αν δεν επιστραφούν τα χρήματα, θα τοκίζονται και θα κινηθούν οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.

Πληροφορίες από trikaladay.gr