Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στη Βουλή το αίτημα άρσης της ασυλίας Άδωνη και Σταθάκη

Η Βουλή θα αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών , Άδωνι Γεωργιάδη (ΝΔ) και Γιώργου Σταθάκη (ΣΥΡΙΖΑ). Και αυτό γιατί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε τις σχετικές δικογραφίες στο Κοινοβούλιο.

Η δικογραφία για τον υπουργό Υγείας ...Άδωνη Γεωργιάδη στάλθηκε στη Βουλή, μετά από μηνυτήρια αναφορά του πρόεδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, η οποία αφορά σε συκοφαντική δυσφήμηση κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του, κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2013. Η δυσφήμηση σε βάρος του Πάνου Καμμένου διαπράχθηκε από τον τότε βουλευτή και νυν υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, όπως αναφέρεται στη μήνυση

Η δεύτερη δικογραφία αφορά στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστήμιου Κρήτης Γιώργο Σταθάκη ο οποίος παραπέμπετε με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης (125/2013) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Και παραπέμπετε προκειμένου να δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος, μαζί με άλλα μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης, για το αδίκημα της κατ΄ εξακολούθηση απιστίας, από την οποία προκλήθηκε ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου άνω των 150.000 ευρώ με την «ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση του ιδιαιτέρως μεγάλου αντικειμένου της πράξης».

Στον Γιώργο Σταθάκη αποδίδονται ότι ενέκρινε κονδύλια της πανεπιστημιακής κοινότητας για υπερωριακή απασχόληση και επιδόματα, για σύναψη ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής και υγείας, κ.λπ.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης στο παραπεμπτικό σημείωμά του επισημαίνει ότι διαβιβάζεται στη Βουλή η δικογραφία προκειμένου να αποφανθεί για τη συνέχιση ή μη της ποινικής διαδικασίας σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, ο εισαγγελικός λειτουργός δεν παραλείπει να υπογραμμίσει, ότι δεν προηγήθηκε η σχετική άδεια της Βουλής και το βούλευμα σε βάρος του Γιώργου Σταθάκη εκδόθηκε καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας του δικαστικού συμβουλίου.

Παράλληλα, συνεχίζει ο Αθανάσιος Κατσιρώδης το επίμαχο βούλευμα δεν είχε γνωστοποιηθεί έγκαιρα, με αποτέλεσμα να μην ασκηθεί αναίρεση, έτσι ώστε να εξαφανιστεί λόγω υπέρβαση εξουσίας.

Το υπόλοιπο αποδεικτικό υλικό, καταλήγει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, συγκεντρώθηκε νόμιμα χωρίς την άδεια της Βουλής.