Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

To 61% των χρηστών έχασε δεδομένα μετά από επίθεση κάποιου malware

Κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης malware οι επιπτώσεις στα δεδομένα μπορεί να είναι καταστροφικές. 

Aκόμα χειρότερα, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ...ότι μπορούμε να ανακτήσουμε αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις χώρες της Ευρώπης απ τν παγκόσμια έρευνα που πραγματοποίησαν η B2B International και η Kaspersky Lab, το καλοκαίρι του 2013, μόνο το 39% των ερωτηθέντων μπόρεσε να ανακτήσει όλα τα δεδομένα που έχασε κατά τη διάρκεια επίθεσης από κακόβουλο λογισμικό. Το 61% των ερωτηθέντων έχασε, τουλάχιστον, κάποιες από τις πληροφορίες του για πάντα.

Η μία στις πέντε επιθέσεις καταληγεί με επιτυχία στην κλοπή ή τη φθορά εμπιστευτικών δεδομένων. Για το 14% των θυμάτων η απώλεια των δεδομένων ήταν ανεπανόρθωτη. Το 47% μπόρεσε να αποκαταστήσει μόνο ένα μέρος των χαμένων δεδομένων.

Τα δεδομένα είναι αυτά που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία: η έρευνα έδειξε ότι για το 59% των ερωτηθέντων η αξία των δεδομένων είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από ότι η αξία του υπολογιστή στον οποίο βρίσκονται αποθηκευμένα. Οι χρήστες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για την ανάκτηση δεδομένων, με έναν στους δέκα να προσλαμβάνει κάποιον ειδικό για να προσπαθήσει να ανακτήσει τα χαμένα bytes.

Για να αποφευχθεί η απώλεια σημαντικών πληροφοριών εξαιτίας κακόβουλων επιθέσεων χρειάζεται σύχνο back-up των αρχείων και μια αξιόπιστη λύση προστασίας.

Για την αντιμετώπισή κακόβουλων επιθέσεων ακόμη και πρωτότυπων ψηφιακών απειλών, το Kaspersky Internet Security διαθέτει αρκετές προληπτικές τεχνολογίες, οι οποίες μπορούν να αποκρούσουν ακόμα και τις πιο επικίνδυνες απειλές όπως το Automatic Exploit Prevention με στόχο την προστασία των τρωτών σημείων του λογισμικού αλλά κ τα αποτελεσματικά συστήματα Anti-rootkit.

Πάνω στην ίδια προσέγγιση βασίζεται η ανάπτυξη των λύσεων ασφαλείας της Kaspersky Lab για όλες τις πλατφόρμες. Οι in-house τεχνολογίες της εταιρείας για την προστασία των δεδομένων περιλαμβάνονται στα Kaspersky Internet Security for Mac και Kaspersky Internet Security for Android.




e-pcmag.gr