Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Οι NY Times αποκαλύπτουν τον διαμελισμό της Μ. Ανατολής

Αποκαλυπτικό είναι το προχθεσινό άρθρο των New York Times, το οποίο επιβεβαιώνει απολύτως όλα όσα γράφουμε σ’ αυτήν την στήλη επί χρόνια. 

Ότι, δηλαδή, ο σχεδιασμός του συστήματος ...προβλέπει τον διαμελισμό των κρατών, και όχι φυσικά τον «εκδημοκρατισμό» τους ή την «πάταξη της τρομοκρατίας».

Υπενθυμίζουμε, πως σε σειρά άρθρων επί τριετία, γράφουμε για την δημιουργία προτεκτοράτων «μικρών, αδύναμων, ευκολοεξουσίαστων», για τα οποία δεν θα χρειάζεται καν στρατεύματα για να παραμένουν υποταγμένα, αφού τον ρόλο του χωροφύλακα τον έχουν αναλάβει οι ελάχιστοι πανίσχυροι χρηματοπιστωτικοί οίκοι.

Γνωρίζουμε, πως υπήρξαν και υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την στερεότητα των διαπιστώσεών μας. Έρχονται όμως οι New York Times και επιβεβαιώνουν τα δικά μας γραπτά. Δημοσιεύουν χάρτη της Μέσης Ανατολής, με τίτλο «Πώς πέντε χώρες θα γίνουν δεκατέσσερις», και ο αρθρογράφος κ. Robin Wright αναφέρει τα σενάρια που προβλέπονται. Περιττό να ξαναπώ, πως όλα αυτά τα έχουν διαβάσει στη στήλη οι αναγνώστες της Voria.gr.

Για την Συρία: Η θρησκευτική και πολιτική πολυμορφία της ήταν ασταθής, με σειρά πραξικοπημάτων, έως ότου ο Χαφέζ Άσαντ, πατέρας του σημερινού, ανέβηκε στην εξουσία. Προβλέπονται τρία κράτη, το ήδη ημι-δημιουργημένο των Κούρδων της Συρίας στον βορά, ένα των Αλεβιτών, υποστηρικτών του καθεστώτος, περί την Δαμασκό, και το υπόλοιπο σουνιτικό.

Για το Ιράκ: Ήδη υπάρχει το Κουρδιστάν, το οποίο μπορεί να ενωθεί με το Κουρδιστάν της Συρίας και να αποτελέσουν ένα κράτος (το οποίο να εποφθαλμιά φυσικά και το Κουρδιστάν της Τουρκίας, αλλά και του Ιράν). Στα δυτικά του Ιράκ δημιουργείται το κράτος των σουνιτών, που σφάζονται με τους σιίτες (όπως έχουμε γράψει αποκαλύφθηκε πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες χρηματοδοτούν τόσο τους σουνίτες όσο και τους σιίτες για να αλληλοεξοντώνονται και να δώσουν το πρόσχημα για δημιουργία ξεχωριστών κρατών, αφού δεν μπορούν να ζήσουν μαζί). Το σουνιτικό του Ιράκ, μπορεί να ενωθεί με το σουνιτικό της Συρίας.

Για την Λιβύη: Επαναλαμβάνονται αυτά που έχουμε γράψει επανειλημμένως στην voria.gr. Με τους Τουαρέγκ να ζουν αυτόνομα στην έρημο, η Κυρηναϊκή να έχει ανακηρύξει την αυτονομία της τον παρελθόντα Ιούλιο, και την νυν κυβέρνηση στον δικό της χώρο (αυτό δεν ήταν δύσκολο να προβλεφθεί, από την στιγμή που οι μισθοφόροι που παρίσταναν τους επαναστάτες, ενώ ήσαν ακόμη στην Βεγγάζη ανήγγειλαν ιδιωτικοποίηση της κρατικής εταιρίας πετρελαίου και της κρατικής τράπεζας, ελθόντες σε συνεννόηση με τους Τραπεζίτες στην Βασιλεία της Ελβετίας).

Για την Υεμένη: Δύο κράτη, με σουνίτες και σιίτες (ο διαμελισμός της προβλέφθηκε από την στιγμή που παρατηρήθηκαν προβοκατόρικες επιθέσεις κατά Αμερικανών στην Υεμένη). Οι σουνίτες της Υεμένης, μπορούν να ενωθούν με τους σουνίτες της Σ. Αραβίας.

Για την Σαουδική Αραβία: Ο αρθρογράφος Robin Wright αναφέρεται στην διαίρεση σουνιτών και σιιτών, που κάποια στιγμή θα τους οδηγήσουν κι αυτούς σε σύγκρουση, εκμεταλλευόμενοι «την κοινωνική πίεση -ανεργία 30%- σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο διαφθοράς»

Τίποτε άγνωστο για τους αναγνώστες της Voria.gr. Συνεχώς υποστηρίζουμε εδώ, ότι το σύστημα ενισχύει τους ακραίους ισλαμιστές για να φέρουν το Ελεγχόμενο Χάος, κι ύστερα είναι εύκολο να τους βάλει να αλληεξοντωθούν, ενισχύοντας την θρησκευτική διαμάχη τους.

Μια τελευταία προσθήκη: Ούτε το Ισραήλ θα παραμείνει αλώβητο, κι ας μη κάνει λόγο η εφημερίδα. Γράφουμε συνεχώς, πως άλλα είναι τα συμφέροντα των Ισραηλιτών, άλλα των Ισραηλινών.

Ο Μακεδών