Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Google: Εξετάζουμε τις επιλογές μας για Ελλάδα

Την εξαφάνιση της γραφειοκρατίας και την διασφάλιση των ξένων επενδυτών για τη συνέχεια της πολιτικής σε ορίζοντα 10ετίας προσδιόρισε ως μεγάλες προκλήσεις για την Ελλάδα ο Έρικ Σμίντ, πρόεδρος της Google, σε ομιλία του στο σεμινάριο για start ups που πραγματοποιεί η εταιρία στην Αθήνα.

«Σκεφτόμαστε ...τις επιλογές μας», απάντησε, ερωτηθείς για το εάν ο τεχνολογικός κολοσσός εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει τεχνολογικό hub στην χώρα μας.

Αν και δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για το ραντεβού με τον Έλληνα πρωθυπουργό, σημείωσε ότι ο Α. Σαμαράς αντιλήφθηκε τις προοπτικές της χώρας και το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικά ταλέντα που απασχολούνται σε εργασίες κατώτερες των προσόντων τους.

Παράλληλα, ζήτησε να εξαφανιστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που αποτρέπουν την εκκίνηση μιας επιχείρησης.

«Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει ότι όποια εταιρία θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, θα έχει την ασφάλεια ότι η πολιτική θα είναι η ίδια σε πέντε ή 10 χρόνια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σμιντ.

Τέλος, εξήρε την ελληνική ομάδα της εταιρίας, τονίζοντας ότι είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον κόσμο ενώ τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης διακίνησης των εργαζομένων, χαρακτηρίζοντας ηλίθια την περιοριστική αμερικανική πολιτική για τη μετανάστευση.