Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τα κοινωνικά δίκτυα προωθούν τις επικίνδυνες δίαιτες

Οι ειδικοί που μελετούν τις διατροφικές διαταραχές ανησυχούν ιδιαίτερα για την τάση που προωθεί το Διαδίκτυο ώστε οι έφηβες και οι νεαρές γυναίκες να είναι πολύ αδύνατες. 

Το επιθυμητό αποτέλεσμα θεωρείται ...μάλιστα πως είναι οι μηροί να μην ακουμπούν μεταξύ τους, όπως συμβαίνει με μερικά μοντέλα.

Αυτός ο «στόχος» είναι επικίνδυνος κ σχεδόν αδύνατος, δηλώνουν οι διατροφολόγοι.

«Η εμμονή με ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος δεν είναι κάτι σπάνιο», σύμφωνα με την Claire Mysko, υπεύθυνη επικοινωνίας στον Εθνικό Σύλλογο Διατροφικών Διαταραχών των ΗΠΑ. «Όμως αυτές οι ιδέες φαίνεται πως έχουν διογκωθεί λόγων του Διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων.»

Μελέτες υποδεικνύουν πως η πίεση που ασκείται από τους συνομηλίκους μέσω των κοινωνικών δικτύων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση διατροφικών διαταραχών. Μάλιστα τα κορίτσια που αφιερώνουν πολύ χρόνο στη διαδικτυακή τους δραστηριότητα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν αρνητική εικόνα γι το σώμα τους.

Η διατροφή είναι ένα συχνό θέμα συζήτησης στα κοινωνικά δίκτυα, με τους φίλους να ανταλλάσσουν πληροφορίες για το τι έφαγαν σήμερα ή να δηλώνουν περήφανα ότι έχασαν 5 κιλά.

Αυτή η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας πολλές φορές υπερπροβάλλει τα αρνητικά πρότυπα και ωθεί τις νεαρές κοπέλες να θέτουν λάθος στόχους. Η υγεία δεν ταυτίζεται πάντοτε με τα λίγα κιλά, ενώ η καλή αυτοεικόνα συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της ψυχικής υγείας.