Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι, δεν μου είπαν…

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες, τη σύνδεση της Χρυσής Αυγής με τον ναζισμό και τον σοσιαλισμό και επιχείρησαν να εμφανίσουν τις βίαιες ενέργειες βουλευτών και μελών του κόμματος ως μεμονωμένες καταδικαστέες πράξεις στις απολογίες τους ενώπιον των ανακριτών ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Χρήστος Παππάς.

Πιο συγκεκριμένα... ο φερόμενος ως «αρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος αποπειράθηκε να βγάλει από πάνω του την «ταμπέλα» του ναζιστή και αποκήρυξε τα κείμενα που έγραφε σε νεαρότερη ηλικία. Τότε, πριν από 35 χρόνια, υπήρξε αυτή η αρθρογραφία της οποίας το περιεχόμενο δεν αποδέχομαι σήμερα. Η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει καμία σχέση με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου, εκφράζεται μόνο από το εθνικιστικό κίνημα. Γι αυτό ουδέποτε υιοθέτησε εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα, το σύμβολο μας είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος…» υποστήριξε ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής.

Για το φερόμενο ως καταστατικό της Χρυσής Αυγής και το φυλλάδιο «Πρωτεσίλαος» που ακολουθούν τα πρότυπα της δομής του γερμανικού ναζιστικού κόμματος ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποκάλεσε το κείμενο «ψευδεπίγραφο». «Δεν ξέρω γερμανικά αλλά πληροφορούμαι ότι η λέξη Φύρερ είναι γραμμένη λάθος, γεγονός που αποδεικνύει ότι το καταστατικό είναι ψεύτικο αφού κανένας πραγματικός θιασώτης της ιδεολογίας αυτής δεν θα έκανε λάθος…» είπε ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής.

Πατήστε επάνω στην φωτογραφία για να διαβάσετε ολόκληρη την απολογία


Σε ερώτηση για την εσωτερική ιεραρχία της Χρυσής Αυγής ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι είναι μόνο ο γενικός γραμματέας του κόμματος που εκλέγεται από την Κεντρική Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από 80 μέλη τα οποία έχουν εκλεγεί από το Συνέδριο του κόμματος. Μάλιστα ανέφερε ότι πολλές φορές δεν επικρατεί η γνώμη του «αρχηγού» αλλά της Κεντρικής Επιτροπής. «Είμαι απλώς ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής (…) Υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα από την εσωτερική κομματική λειτουργία των τελευταίων ετών όπου, δεν επικράτησε η γνώμη ως Γενικός Γραμματέας αλλά επικράτησε η άποψη και θέση της Κεντρικής Επιτροπής. Αυτό και μόνο αποδεικνύει την δημοκρατική διάρθρωση και λειτουργία του κόμματος της Χρυσής Αυγής» είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ειδικά για το περιστατικό το καλοκαίρι του 2010 στις Θερμοπύλες είπε σε οπαδούς της Χρυσής Αυγής ότι είναι τα τάγματα εφόδου ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του. «Αποτελεί πλήρη διαστρέβλωση των λεγομένων μου. Απευθυνόμενος στο κοινό τους είπα ότι ψευδώς και συκοφαντικά σας αποκαλούν τάγματα εφόδου, ενώ ξέρουν πολύ καλά τι ήταν τα τάγματα εφόδου όταν πράγματι οι ξιφολόγχες ακονίζονταν στα πεζοδρόμια» ανέφερε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.



Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει τι εννοούσε όταν στις 26 Αυγούστου 2012 είπε ότι αισθάνεται άβολα στη Βουλή και την εγκαταλείπει ανά πάσα στιγμή ο Νίκος Μιχαλολιάκος έδωσε μία δική του ερμηνεία: «Τα λεγόμενα περί ταγμάτων εφόδου αποτελούν συκοφαντία, τάγματα εφόδου η Χρυσή Αυγή δεν διαθέτει και δεν έχει ευρεθεί ούτε ένα έγγραφο σε όλες τις έρευνες των πολιτικών μας γραφεία και στις εκατοντάδες οικίες που να αναφέρει τάγματα εφόδου. Εις ότι αφορά το ‘’αισθανόμαστε άβολα στη Βουλή’’ αναφέρομαι στις δεκάδες υβριστικές αναφορές σε μας χωρίς την οφειλόμενη από το Προεδρείο παρέμβαση προστασίας μας και επίσης το γεγονός ότι με τρόπο κατά την άποψη μας παράνομο μας αφαιρέθηκε η δυνατότητα ως πέμπτο κόμμα της βουλής να διαθέτουμε Αντιπρόεδρο. Με τη φράση ‘’θα βγούμε στους δρόμους και τότε θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος’’ εννοούμε ότι θα προβούμε στις νόμιμες κατά το Σύνταγμα συναθροίσεις-συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μέσω των οποίων θα δείξουμε στον ελληνικό λαό την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των κομμάτων εξουσίας εναντίον μας».

Για το πρωινό μετά τη δολοφονία Φύσσα παραδέχεται ότι μίλησε με τον Γιάννη Λαγό για 45 δευτερόλεπτα, αλλά ισχυρίστηκε πως η συνομιλία ήταν μόνο για την επομένη εκδήλωσή του. Παράλληλα τόνισε ότι είχε παραδώσει επτά συνδέσεις που του είχαν δοθεί, στο κόμμα.

Συλλέκτης ο Χρ.Παππάς-Δεν θυμάται γιατί έγραψε τον όρκο των Χρυσαυγιτών

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο φερόμενος ως «υπαρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του Παύλου Φύσσα, υπογράμμισε ότι η δίωξη του είναι πολιτική και καταδίκασε τη βία.

Πατήστε επάνω στην φωτογραφία για να διαβάσετε ολόκληρη την απολογία



Επανέλαβε, όπως και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ότι το κείμενο που φέρεται ως καταστατικό της Χρυσής Αυγής δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση και το χαρακτήρισε «βλακώδες». Για το εάν η Χρυσή Αυγή λειτουργεί κατά στρατιωτικά πρότυπα και έχει στολή υποστήριξε ότι τα μαύρα μπλουζάκια με το λογότυπο έχουν γίνει μόδα ανάμεσα στην νεολαία γι’ αυτό είναι τα ίδια σε όλες τις συγκεντρώσεις του κόμματος.



 

Σε ερώτηση γιατί βρέθηκαν κείμενα και αντικείμενα που σχετίζονται με τον εθνικοσοσιαλισμό στο σπίτι του στα Γιάννενα ο Χρήστος Παππάς απάντησε ότι είναι συλλέκτης και πολλά από τα κείμενα στον υπολογιστή του δεν τα έχει γράψει και δεν θυμάται από που προέρχονται. «Άλλα αντικείμενα τα οποία κατέχω, είναι συλλεκτικά διαφόρων περιόδων πολεμικών ή μη διότι είμαι συλλέκτης γνωστός σε συλλεκτικούς κύκλους το οποίο μπορώ να σας αποδείξω και με σχετικά έγγραφα και ντοκουμέντα. Υπάρχουν και έγγραφα τα οποία δεν είναι δικά μου στο σύνολο του ηλεκτρονικού αρχείου που μου δείξατε τα οποία δεν έχουν γραφεί από εμένα, δεν ενθυμούμαι από που προέρχονται και δεν απηχούν στις προσωπικές απόψεις μου ούτε και του κόμματος μου» είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.


 

Για το κείμενο με τον όρκο της Χρυσής Αυγής που γράφτηκε στις 30 Ιουνίου 1983 και είναι γραμμένο από τον ίδιο ο Χρήστος Παππάς υποστήριξε ότι δεν θυμάται πως και γιατί το έχει στην κατοχή του. «Δεν ενθυμούνται, αγνοώ την ύπαρξη του σήμερα μετά από τόσα χρόνια, δεν ενθυμούμαι πως εγράφη, αν αποτελεί μετάφραση ή οτιδήποτε άλλο και είναι ένα κείμενο το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ όσο εγώ ξέρω, και δεν απηχεί τις απόψεις μου εν γένει. Είναι κείμενο του 1983 όπως αναγράφει με τυποποιημένη έντυπη γραφή, όταν ήμουν 21 ετών. Αναγνωρίζω τον γραφικό μου χαρακτήρα και επαναλαμβάνω δεν ενθυμούμαι καν την ύπαρξη του και την πηγή από την οποία προφανώς αντεγράφη» είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να διαβάσετε ολόκληρο τον όρκο