Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τα κοάλα θα εξαφανιστούν αν δε φυτευτούν δέντρα

Με εξαφάνιση απειλούνται τα αυστραλιανά κοάλα εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη εάν δεν γίνει κάτι επειγόντως με δεντροφύτευση, ώστε να προστατεύονται από τον καύσωνα, σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα.

Ο Μάθιου Κρόουτερ, του ...πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, παρατήρησε επί τρία χρόνια, μέσω δορυφόρου, 40 κοάλα στην επαρχία της Νέας-Νότιας Ουαλίας για να μελετήσει το περιβάλλον που ζουν και τη διατροφή τους.

Ο Κρόουτερ παρατήρησε ότι τα κοάλα αναζητούν καταφύγιο την ημέρα σε μεγάλα δέντρα, το πυκνό φύλλωμα των οποίων τα προστατεύει από τον ήλιο και σε θάμνους.

«Η έρευνά μας επιβεβαιώνει ότι τα κοάλα περνούν την ημέρα σε διάφορα είδη δέντρων και ότι το βράδυ πηγαίνουν στους ευκάλυπτους για να τραφούν. Διαπιστώσαμε ότι όσο πιο πολλή ζέστη κάνει την ημέρα τόσο περισσότερο τα κοάλα έχουν την τάση να αναζητούν δέντρα με πυκνό φύλλωμα για ν” αποφύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες», εξηγεί ο ερευνητής.

Το ένα τέταρτο των κοάλα που μελετήθηκαν, έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα το 2009, γεγονός ανησυχητικό για τους επιστήμονες δεδομένης της αυξανόμενης συχνότητας των ακραίων κλιματικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το κέντρο μελετών για το κλίμα Climate Council, ο Σεπτέμβριος του 2013 ήταν ο θερμότερος μήνας στην Αυστραλία από τότε που υπάρχουν στοιχεία για τον καιρό, με τη θερμοκρασία να είναι 2,75 βαθμούς πάνω από το μέσο όρο.

Σήμα κατατεθέν της Αυστραλίας, το κοάλα συμπεριελήφθη πέρυσι στα προστατευόμενα είδη σε πολλές περιοχές της χώρας όπου η επιβίωσή του απειλείται από την αστικοποίηση, την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, τους σκύλους και τις ασθένειες.