Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Μαντζουράκης: Τον πρώτο λόγο η Ελλάδα

Ο προπονητής της Καλλονής, που είναι γνώστης του ρουμανικού ποδοσφαίρου, ανέλυσε το παιχνίδι των αντιπάλων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, τονίζοντας ότι η αισιοδοξία της Ρουμανίας δεν συνάδει με την πραγματική εικόνα των δύο αντιπάλων.

Ο Γιάννης Μαντζουράκης, χαρακτήρισε την Ελλάδα ...πιο έμπειρη και επεσήμανε πως ακόμα με μία νίκη με το «κλασσικό» 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στο «Καραϊσκάκη», θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Αναλυτικά, ο προπονητής της Καλλονής, Γιάννης Μαντζουράκης, μίλησε για:

- Την κλήρωση της Ελλάδας με την Ρουμανία στα μπαράζ πρόκρισης στο μουντιάλ:

«Και τα δύο τελευταία παιχνίδια και των δύο ομάδων ήταν άσχημα αγωνιστικά. Η Ρουμανία έχει έναν ενθουσιασμό γιατί έχει πολλά χρόνια να προκριθεί σε μεγάλη διοργάνωση. Είναι μία καλή κλήρωση για την Ελλάδα. Δεν είναι το ίδιο να παίζεις με τη Γαλλία ή τη Σουηδία. Θεωρώ ότι η ομάδα μας παραμένει καλή, γιατί ξέρει να παίζει αμυντικά και να κρατάει το μηδέν. Σε τέτοια παιχνίδια όταν είσαι στο 0-0, ψάχνεις ένα γκολ για να προκριθείς.

Θα μας βοηθήσει το παιχνίδι της Ρουμανίας που είναι αργό και στηρίζεται στο παιχνίδι από τα πλάγια. Ο Μαρικά είναι σε καλή κατάσταση και θα πρέπει να τον προσέξουμε. Πιστεύω ότι και η Ρουμανία έχει καλή αμυντική γραμμή, ιδιαίτερα στην αριστερή πλευρά έχουν ποιότητα. Θα πρέπει επίσης να δείξουμε τη δέουσα σοβαρότητα στο μαρκάρισμα του Στάνκου».

- Το ποια θεωρεί ότι έχει προβάδισμα:

«Αυτοί λένε ότι έχουν πλεονέκτημα επειδή η ρεβάνς είναι στην Ρουμανία. Με βάση την τελευταία εικόνα των ομάδων και οι δύο μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα εκτός έδρας. Η Ελλάδα τέτοια παιχνίδια τα «ζυγίζει» καλά. Απέναντι στην Ρουμανία έχει την εμπειρία γιατί έχει παίξει μπαράζ πιο πρόσφατα. Αν νικήσει έστω και με 1-0 στο Καραϊσκάκη θα πάρει προβάδισμα. Πολλοί δημοσιογράφοι στη Ρουμανία συγκρίνουν τους δύο προπονητές, με βάση τα καλά αποτελέσματα που έχει ο Πιτούρκα κόντρα στον Σάντος. Πιστεύω πάντως ότι η Εθνική μας έχει τον πρώτο λόγο».

- Την πτωτική πορεία της Καλλονής στο πρωτάθλημα:

«Η ήττα μας από τη Ξάνθη ήταν μαγική εικόνα. Ήταν πιο έμπειρη από εμάς και έπαιξε ρόλο, αλλά όταν εμείς κάναμε ευκαιρίες δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Σε αντίθεση με τη Skoda που στο δικό της καλό διάστημα έκανε όλες τις ευκαιρίες γκολ. Είχαμε συμπτώματα μικρής ομάδας μετά το τρίτο γκολ. Ήμασταν σαν εκείνο το παιδάκι που δεν το παίζουν στο πάρκο και κάθεται και κλαίει. Τα παρατήσαμε».

- Το ότι δεν αγωνίζεται στην φυσική της έδρα η ομάδα:

«Είναι δύσκολο. Να είσαι συνέχεια σε καινούργιο περιβάλλον, να αλλάζεις αποδυτήρια. Δεν γίνεται να το νιώσεις δικό σου και να προσαρμοστείς. Είναι πρόβλημα, αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε. Η βαθμολογική μας θέση δεν είναι για να τα…βάψουμε μαύρα. Είμαστε μέσα στον στόχο της παραμονής, αν και η συγκομιδή μας θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Οι ευθύνες είναι όλων των συντελεστών, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να αλλάξουμε την εικόνα».

Πηγή: sport-fm.gr