Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με Φαήλο και οι φόβοι για σχέδιο πολιτικής έντασης

Μόνο στο… χαλαρό δεν παίρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις και τις παρεμβάσεις, που έκαναν τις τελευταίες ημέρες δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι Φαήλος Κρανιδιώτης και Χρύσανθος Λαζαρίδης. 

Ο χαρακτηρισμός «σκυλολόι», που χρησιμοποίησε... ο πρώτος για τον ΣΥΡΙΖΑ, μόλις προχθές σε ανάρτησή του στο facebook και η διατυπωμένη με θράσος – την ημέρα μάλιστα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα – θεωρία των δύο άκρων από τον κ. Λαζαρίδη, έχουν χτυπήσει το καμπανάκι στην Κουμουνδούρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στις δύο περιπτώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη και να αποπέμψει τους δύο συμβούλους του.

Δεν πρόκειται για μία απλή βεντέτα, ούτε καν πολιτική, πολύ περισσότερο προσωπική. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το πραγματικό – ακροδεξιό – άκρο δεν κρύβεται στη Χρυσή Αυγή πλέον, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εκπονείται η θεωρία των δύο άκρων και η οποία καλλιεργείται συστηματικά στην πράξη, έστω και με κάποια προσοχή μετά τις αντιδράσεις, που έχουν εκδηλωθεί ακόμα και μέσα από τη ΝΔ. Στην ομάδα του Μαξίμου, που φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή και θεωρεί πραγματικό στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου εντάσσει και τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος φερόταν από παλιά θιασώτης μίας συνεργασίας της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή – χωρίς μάλιστα την προϋπόθεση της «σοβαρότητας» από την τελευταία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και μία γενικότερη ανησυχία: Ότι το σχέδιο αυτής της ομάδας του Μαξίμου είναι ο περιορισμός της πολιτικής και κοινωνικής δράσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κάθε τρόπο, ακόμη και με τη δημιουργία πολιτικών εντάσεων. Ότι στόχος των ακραίων αυτών πρωθυπουργικών συμβούλων είναι να εκφράσουν το «ορφανό» κομμάτι των ψηφοφόρων, αλλά και στελεχών της Χρυσής Αυγής, υιοθετώντας έναν ακραίο λόγο κατά της αριστεράς. Γι’ αυτό και ο κ. Κρανδιώτης ανέφερε στην περιβόητη ανάρτησή του ότι «δε βρίζει πατριώτες και εθνικιστές» και ότι «φυλάει τις ‘‘σφαίρες’’ του για τον αληθινό αντίπαλο», που φυσικά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης φοβάται ένα σκηνικό έντασης, ίσως και με προβοκάτσιες, ώστε να επανέλθει η φιλολογία περί δύο άκρων. Γι’ αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ειδικές οδηγίες στους βουλευτές του την Τρίτη να αποφεύγουν τις εντάσεις και τις προκλήσεις, καθώς επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εμφανιστεί ως δύναμη σταθερότητας και ομαλότητας.

Η προτροπή του ήταν σαφής μάλιστα από τα στελέχη του κόμματος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο πρέπει να καταγγείλει αυτή τη στρατηγική, αλλά και να διεκδικήσει ερείσματα στις υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις σε όλο το πολιτικό φάσμα. Όχι μόνο πρέπει να προετοιμαστεί για προβοκατόρικες ενέργειες, αλλά να εργαστεί για να τις ακυρώσει. Να απομονώσουμε όσους δεν διστάζουν ακόμα και τον διχασμό, προκειμένου να μείνουν στην εξουσία. Και να αποτελέσουμε εγγύηση της ομαλότητας και της σταθερότητας για τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας».