Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Πέντε μίνι νομοσχέδια φέρνουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Ρεπουμπλικάνοι

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων ετοιμάζονται να ψηφίσουν σήμερα μια σειρά νομοσχεδίων που θα επιτρέψουν να επαναλειτουργήσει εν μέρει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, μολονότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει απειλήσει ότι θα ασκήσει βέτο σε αυτά τα αποσπασματικά μέτρα.

Τα πέντε μίνι-νομοσχέδια ...που προωθούν οι Ρεπουμπλικάνοι αφορούν τη χρηματοδότηση των μουσείων και εθνικών μνημείων, των υπηρεσιών που παρέχουν αρωγή στους βετεράνους, της πόλης της Ουάσινγκτον, των εφέδρων του στρατού και της έρευνας για σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί το πότε ακριβώς θα γίνουν οι ψηφοφορίες.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, χαρακτήρισε «τρελή» την ιδέα των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών. «Το να ξανανοίξουν μόνο τις κρατικές υπηρεσίες που τους αρέσουν δεν είναι υπεύθυνη λύση», τόνισε.

Μια πρώτη απόπειρα έγκρισης τριών νομοσχεδίων για τη μερική επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, το βράδυ της Τρίτης, απέτυχε καθώς οι Δημοκρατικοί αρνήθηκαν να τα ψηφίσουν και έτσι δεν συγκεντρωνόταν η αναγκαία πλειοψηφία των δύο τρίτων του Σώματος. Στις νέες ψηφοφορίες, σήμερα, αρκεί απλή πλειοψηφία για να εγκριθούν τα νομοσχέδια.