Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τι είναι τα αντιοξειδωτικά;

Τα ακούμε από το στόμα κάθε διατροφολόγου και κάθε ειδικού στα θέματα υγείας.

Ο λόγος για τα αντιοξειδωτικά και τις μοναδικές τους ωφέλειες. Τι είναι στην πραγματικότητα όμως αυτά τα θρεπτικά συστατικά κάνουν τον οργανισμό να λειτουργεί σαν ...ελβετικό ρολόι;

Τα αντιοξειδωτικά αποτελούν συστατικά των τροφίμων, και μπορεί να είναι μέταλλα (π.χ. σελήνιο), βιταμίνες (βιταμίνη C και Ε) αλλά και φυτοσυστατικά, τα οποία παράγουν τα φυτά για να προστατευτούν από αντιδράσεις υποβάθμισης, όπως είναι η οξείδωση (π.χ. τάγγισμα των λιπών). 

Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον οργανισμό από τη φυσική φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες τις οποίες παράγει το σώμα μας μόνο του και μέσα από την αλληλεπίδρασή του με βλαπτικούς παράγοντες του περιβάλλοντος, όπως οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, η υπεριώδης ακτινοβολία, το κάπνισμα και το στρες. Το οξειδωτικό στρες το οποίο προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες συσχετίζεται με την εμφάνιση πολλών παθήσεων, όπως τα καρδιαγγειακά, οι φλεγμονώδεις παθήσεις, ο καρκίνος κ.ά.

Ουσιαστικά, τα αντιοξειδωτικά αποτελούν μια φυσική ασπίδα του οργανισμού κατά του οξειδωτικού στρες προστατεύοντάς τον από χρόνια νοσήματα φθοράς και από μηχανισμούς γήρανσης και φθοράς.http://www.ygeianews.gr