Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Οι Γερμανοί θέλουν πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κώστα Σημίτη…!!!

Άρθρο «εγκώμιο» στον Κώστα Σημίτη φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Spiegel το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται στην πιθανή υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας…

Το γερμανικό περιοδικό χαρακτηρίζει ...την «Κίνηση των 58» για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς ως «τη νέα δύναμη από αριστερά» ενώ παραθέτει και τη δήλωση του κ. Σημίτη πως «η κίνηση αυτή μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το πολιτικό αδιέξοδο».

Ταυτόχρονα, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2015, το Spiegel σημειώνει ότι ο ίδιος θεωρείται ένας εκ των υποστηρικτών της νέας σοσιαλιστικής-φιλελεύθερης Κίνησης, η οποία μπορεί να «ωφεληθεί από αυτόν εάν όπως λένε, θέσει υποψηφιότητα».

«Τώρα το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει περίπου το 6% και ο πρόεδρος του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρέπει να «καλωσορίσει» την δημιουργία της Κεντροαριστεράς», προσθέτει το «Spiegel».

Mεταξύ άλλων, το περιοδικό επισημαίνει ότι «για πρώτη φορά από το τέλος της δικτατορίας των συνταγματαρχών το 1974, δημιουργείται μία ευρεία κίνηση της κοινωνίας των πολιτών», ενώ αναφερόμενο στις επιδιώξεις της κίνησης αναφέρει ότι 58 καθηγητές, συγγραφείς και ηθοποιοί ίδρυσαν την «Κεντροαριστερή Συμμαχία», «η οποία θέλει να είναι υποψήφια στης ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές της επόμενης χρονιάς».

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρεται και στον Νίκο Μπίστη, ένα από τα μέλη της Κίνησης, για τον οποίο αναφέρει οτι «ο πάλαι ποτέ υφυπουργός του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να ακολουθήσει έναν τρίτο δρόμο μεταξύ του ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ και των κυβερνώντων δεξιών συντηρητικών» και ότι «η ελληνική πολιτική δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στις υπέρ ή κατά της λιτότητας θέσεις. Η χώρα χρειάζεται μία νέα πολιτική ταυτότητα».