Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Η 63χρονη που έπαιρνε παράνομα σύνταξη χηρείας για 30 χρόνια φέρνει στο φως άλλες 70 υποθέσεις

Ο εντοπισμός της γυναίκας που εισέπραττε παράνομα επί 30 χρόνια τη σύνταξη χηρείας, ενώ είχε ξαναπαντρευτεί, φέρνει στο φως άλλες 70 παρόμοιες υποθέσεις.

Ειδικότερα, η διοίκηση του...
ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με αφορμή τη σύλληψη της 63χρονης, η οποία πήρε συνολικά από το ΙΚΑ 105.000 ευρώ, ανακοίνωσε πως στο στόχαστρο των ελεγκτών θα βρεθούν 70 παρόμοιες υποθέσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΚΑ, έχουν διαπιστωθεί 70 επιπλέον περιπτώσεις χορήγησης συντάξεων λόγω θανάτου σε «δικαιούχους» που είχαν εν τω μεταξύ συνάψει εκ νέου γάμο, χωρίς να το δηλώσουν στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Η ποινή για αυτές τις περιπτώσεις είναι η διακοπή καταβολής των συντάξεων, η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και η σύνταξη μηνυτήριων αναφορών .

Οι έλεγχοι για τυχόν εύρεση και άλλων περιπτώσεων παράνομων συντάξεων αυτής της κατηγορίας συνεχίζονται, σε συνεργασία με άλλες δημόσιες υπηρεσίες, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας για την εξάλειψη παραβατικών φαινομένων.