Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Άνετα στους «4» του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός

Καθόλα εύκολο ήταν το απόγευμα του Παναθηναϊκού, στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρεθύμνου. 

Οι «πράσινοι», στο πρώτο τους επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, νίκησαν χωρίς δυσκολία τον ΑΓΟΡ με 83-52, για την ...προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και έγιναν η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στους «4» της διοργάνωσης.

Το «τριφύλλι» είχε το πάνω χέρι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους παίκτες του Θανάση Γιαπλέ να ελπίζουν στο… θαύμα.

Κορυφαίοι για τους νικητές ο Διαμαντίδης και Γκιστ. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Χαρτ και Γκάμπριελ.

O αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό που θα διεξαχθεί στις 21 Δεκεμβρίου και θα είναι νοκ άουτ θα προκύψει κατόπιν κλήρωσης όταν γίνουν γνωστές και οι άλλες τρεις ομάδες της τετράδας.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπορεί να ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ και προηγήθηκαν με 4-0 όμως η αντίδραση ήταν άμεση από τους «πράσινους». Το «τριφύλλι» πάτησε γρήγορα… γκάζι και με επιμέρους 22-4 (8-22) όχι μόνο πήρε το προβάδισμα αλλά κατάφερε να «χτίσει» και διαφορά από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο (13-24). Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη διατήρησαν το πλεονέκτημα φτάνοντας ακόμα και στο +15 (19-34), όμως το Ρέθυμνο απάντησε με μπροστάρη τον Χαρτ. Ο ΑΓΟΡ έτρεξε επιμέρους 9-2 καταφέρνοντας να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους στο ημίχρονο (32-40).

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο παρκέ αποφασισμένος να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Έχοντας ως βάση την καλή άμυνα και περιορίζοντας το Ρέθυμνο στους εννέα πόντους στην τρίτη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι εκτόξευσαν τη διαφορά στους 23 πόντους (41-64) με την ολοκλήρωση των 30’. Δεκάλεπτο πειραματισμού το τελευταίο για τον Αργύρη Πεδουλάκη. Οι «πράσινοι» έχοντας κλειδώσει νίκη και πρόκριση έδωσαν την ευκαιρία στον προπονητή της ομάδας να δοκιμάσει διάφορα σχήματα, ενώ παράλληλα ενθουσίασαν τους θεατές με θεαματικά καρφώματα. Όσο για το τελικό σκορ; 52-83 στο +31 υπέρ του Παναθηναϊκού που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 13-24, 32-40, 41-64, 52-83

Πηγή: Sport-fm.gr