Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

ΗΠΑ: Τεράστια η περιβαλλοντική καταστροφή από τη φωτιά στην Καλιφόρνια

Έχουν γίνει κάρβουνο 126.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες 2.600 πυροσβεστών που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Ανυπολόγιστη εκτιμάται ότι είναι η περιβαλλοντική καταστροφή ....από την πυρκαγιά στην Καλιφόρνια που μαίνεται από την περασμένη εβδομάδα. Είναι χαρακτηρισιτκό ότι έχουν γίνει κάρβουνο 126.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες 2.600 πυροσβεστών που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Η φωτιά έχει επεκταθεί σε έκταση 510 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και απειλεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι. Οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν δύο ακόμα τμήματα του πάρκου. Μόνο το 7% έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 17 Αυγούστου πλησιάζει τον ταμιευτήρια του Χετς Χέτσι, μια τεχνητή λίμνη που καλύπτει το 85% των αναγκών του Σαν Φρανσίσκο σε πόσιμο νερό.

Σε κίνδυνο βρίσκονται και οι υποδομές ηλεκτροδότησης, καθώς δύο από τα τρία υδροηλεκτρικά εργοστάσια της περιοχής έχουν κλείσει προληπτικά.

Περίπου 2.700 πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.