Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Διάγγελμα Ομπάμα: «Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική δράση» ζητάμε την έγκριση του Κογκρέσου

Τη βεβαιότητα ότι το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία πραγματοποίησε τη χειρότερη επίθεση με χημικά όπλα στην ιστορία εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας πριν από λίγο από το Λευκό Οίκο…

Στο διάγγελμά του για τη Συρία... ο Αμερικανός Πρόεδρος επανάλαβε τη βεβαιότητα για τη χρήση χημικών όπλων που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 1.426 άνθρωποι, ανάμεσά τους και εκατοντάδες παιδιά και τόνισε ότι αυτό αποτελεί προσβολή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Είπε επίσης ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στην περιοχή και ότι είναι έτοιμες για στρατιωτική δράση.

Αυτό, πρόσθεσε, θα γίνει αύριο, σε μία εβδομάδα ή σε ένα μήνα, αλλά επειδή, όπως είπε είναι Πρόεδρος της αρχαιότερης Συνταγματικής Δημοκρατίας στον κόσμο θα ζητήσει, παρότι δεν είναι απαραίτητο, την έγκριση του Κογκρέσου για να γίνουν τα χτυπήματα που, όπως διευκρίνισε, θα είναι αεροπορικά και δε θα χρησιμοποιηθούν χερσαίες δυνάμεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε αντίθετα πως δε χρειάζεται να βγει το πόρισμα των επιθεωρητών του ΟΗΕ για να προχωρήσει στην επέμβαση, σχολιάζοντας ότι «μπορεί να προχωρήσει και χωρίς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που έχει παραλύσει».

Δικαιολογώντας την επιμονή του για ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία, ο Ομπάμα σχολίασε πως δεν μπορούν οι Ηνωμένες Πολιτείες να αφήνουν τρομοκράτες και ανθρώπους που προκαλούν γενοκτονίες ατιμώρητους.