Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Κορίτσια βγάλτε τα τακούνια! -Δείτε τρισδιάστατα την καταστροφή των ποδιών σας (βίντεο)

Πολλές είναι οι φορές που έχουν γραφτεί μελέτες για τη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν στα γυναικεία πόδια τα ψηλά τακούνια. 

Όμως είναι η πρώτη φορά που... αυτή η καταστροφή καταγράφεται τρισδιάστατα και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.

Ειδικοί ερευνητές στο Βασιλικό Εθνικό Ορθοπεδικό Νοσοκομείο στο Βόρειο Λονδίνο χρησιμοποιούν μια νέα τεχνολογία για να προβάλουν το πόδι και τον αστράγαλο σε τρεις διαστάσεις. Ελπίζουν ότι η νέα τεχνολογία, που ονομάστηκε PedCAT 3-D
scanner, θα τους δείξει με ποιόν τρόπο τα ψηλά τακούνια προκαλούν ζημιά στα πόδια και στον αστράγαλο.

«Το νέο scanner σαφώς επιτρέπει να δούμε πώς λειτουργεί το πόδι και τον αστράγαλο παπούτσια στο εσωτερικό εμφάνιση και λειτουργίες είναι πλήρως που φέρει το βάρος,» λέει ο ορθοπεδικός χειρουργός Andy Goldberg.

Για να συλλάβουν την εικόνα, οι ασθενείς πρέπει να σταθούν στο σαρωτή φορώντας παπούτσια ή χωρίς παπούτσια. Στη συνέχεια, οι εικόνες συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια 3-D εικόνα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Οι ειδικοί λένε ότι ενώ υπάρχει μια δεδoμένη σύνδεση του πόνου στα πόδια με τη χρήση ψηλοτάκουνων παπουτσιών, αυτή είναι η πρώτη φορά που μπορούν να δουν την επίδραση αυτή σε πραγματικό χρόνο. Χρησιμοποιώντας τον σαρωτή για τις γυναίκες που φορούν ψηλά τακούνια, οι ειδικοί μπορούσαν να δουν ότι το παπούτσι υποχρέωσε το πόδι σε μια αφύσικη θέση, που προκαλεί πόνο και μακροπρόθεσμες βλάβες.