Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Πούτιν και Κάμερον συνομίλησαν για την ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία. Αναμένεται και η θέση των ΗΠΑ με παρέμβαση του Τζον Κέρι

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία, όπως έγινε γνωστό από τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία που επικαλούνται ως πηγή τους το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών..., που έγινε με πρωτοβουλία του Κάμερον, είχε ως βασικό θέμα “την κατάσταση στη Συρία με βάση τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων κοντά στη Δαμασκό”, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ρία-Νόβαστι.

Μετά την επίθεση της 21ης Αυγούστου, για την οποία οι δυτικές κυβερνήσεις επιρρίπτουν την ευθύνη στο συριακό καθεστώς, εντείνονται οι πιέσεις της Δύσης για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Ωστόσο η Μόσχα εξακολουθεί να στηρίζει τη σύμμαχό της, θεωρώντας ότι οι αντάρτες ήταν εκείνοι που χρησιμοποίησαν χημικά όπλα προκειμένου να δυσφημίσουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία χωρίς την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα ήταν “επικίνδυνη” και θα συνιστούσε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τόνισε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Μια δήλωση σχετικά με τη Συρία αναμένεται να κάνει απόψε στις 21.00 (ώρα Ελλάδας) και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ο οποίος την Κυριακή, σε τηλεφωνική επαφή που είχε με ομολόγους του διαφόρων χωρών, είπε ότι υπάρχουν “ελάχιστες αμφιβολίες” ότι η συριακή κυβέρνηση έκανε χρήση χημικών όπλων στα προάστια της Δαμασκού.