Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου οι εντάξεις αγροτών στο πρόγραμμα για τη μείωση της νιτρορύπανσης

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα κληθούν οι δικαιούχοι παραγωγοί να υπογράψουν τις τελικές συμβάσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης, καθώς εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Αυτό γνωστοποίησε... ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυρ. Μπαμπασίδης στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος με αφορμή διαμαρτυρίες παραγωγών.

Παρουσιάζοντας το χρονοδιάγραμμα ο κ. Μπαμπασίδης ανέφερε πως αναμένεται η υπογραφή από το συναρμόδιο υπουργείο Οικονομικών της τροποποιημένης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αποσκοπεί στην απλοποίηση και ευελιξία του καθεστώτος ένταξης των δικαιούχων του προγράμματος.

Παράλληλα, έχουν προετοιμαστεί οι απαραίτητες αλλαγές στο ηλεκτρονικό σύστημα ένταξης και έχουν γίνει οι αναγκαίες συνεννοήσεις με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, προκειμένου να αρθούν οι όποιες καθυστερήσεις και εμπόδια παρατηρήθηκαν μέχρι σήμερα.

Στόχος είναι στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου να καταχωρηθούν τα τελικά αποτελέσματα και να ανακοινωθούν οι τελικές εντάξεις και από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα καλούνται οι δικαιούχοι για υπογραφή των τελικών συμβάσεων.

Κατά συνέπεια, όσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων, τόσο πιο γρήγορα θα καταβληθούν οι πληρωμές στους δικαιούχους.

Ο αναπληρωτής υπουργός, με δεδομένη την εύλογη ανησυχία των παραγωγών, ζήτησε από το Γενικό Διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ να υπάρξει αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος.