Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Bild: Επιθέσεις στην Ευρώπη σχεδιάζει η Αλ Κάιντα

Η Αλ Κάιντα σχεδιάζει επιθέσεις εναντίον αμαξοστοιχιών στην Ευρώπη και οι αρχές της Γερμανίας έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Μπιλντ.

Η πληροφορία για τις σχεδιαζόμενες επιθέσεις... με στόχο υπερταχείες αμαξοστοιχίες προήλθε από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, που κατά τα φαινόμενα υπέκλεψε μια επικοινωνία μεταξύ υψηλόβαθμων μελών της Αλ Κάιντα πριν από μερικές εβδομάδες.

Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας σχολιάζοντας το δημοσίευμα ανέφερε ότι λαμβάνει συχνά πληροφορίες για τέτοιου είδους απειλές και δεν προτίθεται να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν ήδη. «Είναι γνωστό ότι η Γερμανία, όπως και άλλες δυτικές χώρες, αποτελεί στόχο για τους τρομοκράτες τζιχαντιστές και για αυτό πάντοτε εξετάζουμε τις προειδοποιήσεις ξεχωριστά. Όμως έχουμε ήδη λάβει μέτρα προστασίας και δεν σχεδιάζουμε να τα ενισχύσουμε αυτή την στιγμή», είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γενς Τέσκε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα πάντως με την Μπιλντ οι γερμανικές αρχές έχουν ενισχύσει την ασφάλεια στις υπερταχείες Ιντερσίτι-Εξπρές (ICE) και στους σταθμούς εφαρμόζοντας «αόρατα μέτρα», όπως περιπολίες αστυνομικών με πολιτική περιβολή. Επικαλούμενη ειδικούς σε θέματα ασφαλείας, τους οποίους δεν κατονομάζει, η εφημερίδα γράφει ότι οι επιθέσεις μπορεί να αφορούν σαμποτάζ στο δίκτυο ή εκρήξεις βομβών μέσα στα τρένα.

Ένας εκπρόσωπος των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα αλλά είπε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις υπηρεσίες ασφαλείας ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν κίνδυνοι.

Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από την NSA που αποκάλυψε ο πρώην συνεργάτης της αμερικανικής υπηρεσίας Έντουαρντ Σνόουντεν έχει εξελιχθεί σε «πονοκέφαλο» για την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου.