Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Έφτασε στο Μπαγκλαντές ο κυκλώνας Μαχάσεν


Στις νότιες ακτές του Μπαγκλαντές έφτασε σήμερα ο κυκλώνας Μαχάσεν, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ενώ σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό υπάρχει ένας νεκρός.

«Ο κυκλώνας Μαχάσεν άρχισε να περνά...
από την ακτή Πατουαχαλί γύρω στις 09.00 τοπική ώρα (06.00 ώρα Ελλάδος). Δεν είναι ιδιαίτερα βίαιος κυκλώνας στο τελευταίο πλέον μέρος της πορείας του πριν πλήξει την ακτή», είπε ο Σαμσουντούν Αχμέντ, υποδιευθυντής της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Μπανγκλαντές.

Εδώ και αρκετές ημέρες το Μπανγκλαντές και η Βιρμανία ετοιμάζονταν για την έλευση του κυκλώνα Μαχάσεν ο οποίος θα περάσει πάνω από τις τεράστιες παράκτιες περιοχές που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες του Κόλπου της Βεγγάλης.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη τουλάχιστον οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να πληγούν από την κακοκαιρία στη μεθοριακή περιοχή ανάμεσα στη Βιρμανία και το Μπανγκλαντές. Στο Μπανγκλαντές τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι διαμένουν ήδη σε χιλιάδες καταφύγια για να προστατευτούν από τον κυκλώνα.