Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τα τάμπλετ παίρνουν τη θέση των υπολογιστών

Πτώση 14% σημείωσαν οι πωλήσεις των οικιακών υπολογιστών κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, η μεγαλύτερη πτώση μέσα σε δύο δεκαετίες, καθώς τα «τάμπλετ» κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην αγορά, ενώ οι καταναλωτές αποφεύγουν την αγορά PC που ενσωματώνουν το νέο λειτουργικό σύστημα τηςMicrosoft, Windows 8, αναφέρεται σε έρευνα που πραγματοποίησε αμερικανική εταιρεία πληροφορικής.

Η τεράστια πτώση..., η οποία ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο, οφείλεται κυρίως στην ολοένα και αναπτυσσόμενη αγορά των tablet και των «έξυπνων κινητών τηλεφώνων». «Οι καταναλωτές «μεταναστεύουν» από τους προσωπικούς υπολογιστές σε άλλες συσκευές, όπως τα tablet και τα smartphones», δήλωσε ο αναλυτής Μικάκο Κιταγκάουα.

Σύμφωνα με έρευνα, τα Windows 8 αποθαρρύνουν τους καταναλωτές από το να αγοράσουν ένα υπολογιστή με το λειτουργικό της Microsoft, αφού πολλοί από αυτούς δήλωσαν ότι μόλις που έχουν αρχίσει να εξοικειώνονται με τα Windows 7. Ένας ακόμα παράγοντας αποτελεί η πλέον συνηθισμένη λειτουργία αφής, η οποία δεν είναι διαθέσιμη στα PC.

Ανάμεσα στις κατασκευάστριες εταιρείες, οι πωλήσεις υπολογιστών της Hewlett-Packard σημείωσαν μείωση της τάξης του 24 τοις εκατό, παραμένοντας όμως στην πρώτη θέση. Ακολουθεί η ολοένα και πιο δημοφιλής Lenovo.