Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Κόπηκε» ο μισθός της Γιάννας Αγγελοπούλου

Στα τέλη Ιανουαρίου του 2013 έπαυσε το υπουργείο Εξωτερικών τη μισθοδοσία της Γιάννας Αγγελοπούλου, όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργείου σε ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου μισθοδοτούνταν... από το υπουργείο ως πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων.

Στις 8 Ιανουαρίου με επιστολή της προς τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, η κ. Αγγελοπούλου σημείωνε πως από την ημέρα που της απονεμήθηκε ο τίτλος, την 1η Σεπτεμβρίου του 1998, είχε ζητήσει να πάψει η καταβολή σ΄εκείνη του αντίστοιχου μισθού, αλλά το αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό ελλείψει σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών απαντά πως «Την 31.01.2013 η κυρία Ιωάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη έπαυσε να μισθοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν σχετικής δηλώσεώς της, δυνάμει του δεύτερου άρθρου του Ν. 4104/04.01.2013»,

Είναι βέβαια ένα θέμα που χωράει πολύ συζήτηση, πώς και γιατί αποφασίστηκε να μισθοδοτείται από το κράτος μια προσωπικότητα που κατά κοινή ομολογία δεν έχει ανάγκη τα χρήματα αυτά- άλλωστε κατά δήλωσή της το σύνολο της μισθοδοσίας «πήγε» σε φιλανθρωπικά ιδρύματα- και γιατί έπρεπε να περάσουν πέντε χρόνια βαθιάς ύφεσης, φτώχειας και ανεργία για να παύσει η μισθοδοσία της κ. Αγγελοπούλου.