Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τη νύχτα που σταύρωναν την Κύπρο, η Ελσα (κόρη του προέδρου της Κύπρου) έκανε «καταστροφές» στον Ρέμο!

Απολαμβάνει την κοσμική ζωή, δηλώνει κόρη του πατέρα της και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί -κάποια στιγμή μελλοντικά- με την πολιτική, αν και εμφανίζεται πολύ προσεκτική. Η φωτογενής κόρη του Κύπριου Προέδρου της Δημοκρατίας Ελσα Αναστασιάδη βρέθηκε, όμως, τις τελευταίες μέρες στο.... επίκεντρο μίας υπόθεσης που, εφόσον επιβεβαιωθεί, εγείρει ζητήματα ηθικής στα ανώτερα κλιμάκια της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας και σίγουρα δεν της ανοίγει τον δρόμο για μελλοντική πολιτική ενασχόληση!

Ο λόγος για το πολυσυζητημένο ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού της Μεγαλονήσου, που θέλει το όνομά της -καθώς και του τέως υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή- στη λίστα των 6.000 καταθετών που απέσυραν τις καταθέσεις τους από κυπριακές τράπεζες το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, δηλαδή λίγες μέρες πριν από το πρώτο Eurogroup, που έμελλε να οδηγήσει στην ανακοίνωση του «κουρέματός» τους.

Στην περίπτωση της 38χρονης Ελσας, που δικηγορεί στο γραφείο του πατέρα της, το ποσό φέρεται να ανέρχεται στα 10.000.000 ρούβλια, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δηλώσει ότι ενήργησε εκπροσωπώντας νομικά κάποια ρωσική εταιρία. Κι αυτό ενώ δεν είχε προλάβει να στεγνώσει η μελάνη από δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Χαραυγή», που έδινε στη δημοσιότητα κινήσεις λογαριασμών της εταιρίας του συζύγου της Γιάννη Λούτσιου και του πεθερού της Αντη Λούτσιου A. Loutsios & Sons, που δείχνουν ότι και η εν λόγω επιχείρηση στις 13 Μαρτίου, δύο μέρες πριν από το πρώτο Eurogroup, έσπασε πέντε γραμμάτια που διατηρούσε στη Λαϊκή Τράπεζα, συνολικού ύψους 21.000.000 ευρώ, και τα έστειλε στο Λονδίνο. Λίγα εικοσιτετράωρα δηλαδή πριν «παγώσουν» οι καταθέσεις και παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευθεί η διακοπή γραμματίων πριν από την ημερομηνία λήξης τους. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας, με τον τίτλο «Αμείλικτα ερωτήματα», έθετε θέμα πολιτικής τάξης, ειδικά με δεδομένο ότι η κυβέρνηση -όπως το έχει παραδεχτεί ο κ. Σαρρής- γνώριζε εκ των προτέρων ότι στο Eurogroup θα ετίθετο θέμα παγώματος καταθέσεων.

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης απάντησε οργισμένα στο δημοσίευμα, βεβαιώνοντας ότι «κανείς δεν εξαιρείται της έρευνας» και κάνοντας λόγο για προσπάθεια διασυρμού εταιριών ή προσώπων συνδεδεμένων με την οικογένειά του. Οσο για την A. Loutsios & Sons αναφέρει ότι οι μεταφορές αφορούσαν συνολικά ποσό 10.500.000 ευρώ και έγιναν με σκοπό την αποπληρωμή αγοράς δύο ακινήτων στην Ελλάδα από την κυρία Κάτια Λούτσιου, πεθερά της Ελσας Αναστασιάδη (συνολικά 1.500.000 ευρώ), αλλά και «για την έγκυρη υποβολή προσφοράς ύψους 6.490.000 ευρώ από τον κ. Αντη Λούτσιο για την αγορά ακινήτου του Ελληνικού Δημοσίου στην Κύπρο». Η οικογένεια υποστηρίζει ότι εξακολουθεί να διατηρεί στην Κύπρο λογαριασμούς 7.320.000 ευρώ στη Λαϊκή Τράπεζα και ακόμη 21.213.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, εκ των οποίων 20.613.000 ευρώ μη εξασφαλισμένα. Η διερεύνηση της αλήθειας μένει πλέον στην τριμελή ερευνητική επιτροπή, το έργο της οποίας ξεκινά μέσα στην εβδομάδα.

Η κόρη του κ. Αναστασιάδη φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει αγοράσει το τελευταίο διάστημα δύο διαμερίσματα επί της κοσμοπολίτικης πλατείας Κολωνακίου αλλά και να έχει δεχτεί ιδιαιτέρως συστάσεις από τους επικοινωνιολόγους του πατέρα της, προκειμένου να περιορίσει την ακριβή κοσμική ζωή, σε μία εποχή κρίσης και ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα σε εκείνον. Είναι ενδεικτικό ότι πληροφορίες την ήθελαν, τη βραδιά που αποφασίστηκε στο Eurogroup η σταύρωση της Κύπρου (το «κούρεμα» καταθέσεων), να απολαμβάνει το δείπνο της με συντροφιά σε γνωστό εστιατόριο (με ιαπωνικές γεύσεις) του Κολωνακίου, στο φημισμένο Freud Oriental με το καλύτερο ίσως σούσι της πόλης και εξαιρετικά κρύα πιάτα. Αργότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συνέχισε με την παρέα της ως τις πρώτες πρωινές ώρες στη μεγάλη λαϊκή πίστα του Αθηνών Αρένα (όπου εμφανίζεται ο Αντώνης Ρέμος) με σαμπάνιες, λουλούδια και λοιπές «καταστροφές»! (Σιγά που θα… κάτσει να σκάσει!)

«Από μωρό ήμουν συνέχεια στο γραφείο του πατέρα μου»
Η 38χρονη Ελσα φωτογραφήθηκε πρόσφατα για γυναικείο περιοδικό και έδωσε συνέντευξη στο κυπριακό «Must», δηλώνοντας -μεταξύ άλλων- ότι η πιο μεγάλη αξία που έχει πάρει από τον πατέρα της είναι «η απλότητα και η καταδεκτικότητα. Να αγαπάς τον κόσμο». Μητέρα δύο παιδιών, δήλωσε «κλασική Λεμεσιανή» που αγαπά τις δραστηριότητες με την οικογένειά της. Δεν έκρυψε τη στενή σχέση με τον πατέρα της, χαρακτηρίζοντάς τη «μια σχέση φιλίας παραπάνω. Είναι δίπλα μας για ό,τι χρειαστούμε. Ακόμα και τώρα, που είναι τόσο πολύ μέσα στην πολιτική, πάντα βρίσκει χρόνο για μας. Από το “καλημέρα” στο τηλέφωνο καταλαβαίνει αμέσως αν έχουμε κάτι». Ο πατέρας της ήταν και ο λόγος που στράφηκε στη δικηγορία, σπουδάζοντας στα βρετανικά πανεπιστήμια Λέστερ και UCL, καθώς -όπως είπε- «από μωρό ήμουν συνέχεια στο γραφείο του πατέρα μου».

Ομως, όσον αφορά την πολιτική, εμφανίστηκε δικαίως επιφυλακτική. «Είναι πολύ δύσκολο να πεις ότι θέλεις να ασχοληθείς με την πολιτική» λέει. «Δεν είναι δοκιμή η πολιτική. Για να μπω να δοκιμάσω και να βγω, αν δεν το κάνω καλά, θα γελοιοποιηθώ. Ειδικά με το όνομα που φέρω».



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ