Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στουρνάρας: Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα με την τρόικα

«Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά, είναι δύσκολα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, σε ομιλία του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του ...δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, λίγο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνάντησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Η διαπραγμάτευση για να πάρουμε τις επόμενες δόσεις παραμένει πολύ δύσκολη», συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας.

Στον απόηχο της χθεσινής σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών για το τέλος στα ακίνητα, ο υπουργός δήλωσε ότι «η τρικομματική κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες, πέρασε τις παιδικές της ασθένειες. Χθες, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων. Έδειξαν αυτογνωσία και πολιτικό ρεαλισμό».

Αναφερόμενος γενικά στις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι «η στάση των αγορών έχει αλλάξει και αλλάζει απέναντι μας. Ουδείς μιλά πλέον για έξοδο από το ευρώ. Έχουμε καλύψει πλέον τα 2/3 του δρόμου που απαιτείται για την δημοσιονομική εξυγίανση και τα 3/ 4 του δρόμου για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας. Έχουμε καλύψει δηλαδή τη μεγαλύτερη απόσταση. Βέβαια, όπως σε κάθε μαραθώνιο, τα τελευταία χιλιόμετρα είναι πιο δύσκολα γιατί ο δρομέας είναι κουρασμένος».