Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Αποκάλυψη: Δούρειος ίππος οι αλλαγές στα Λύκεια για Γερμανούς και ΕΟΖ σε Μακεδονία – Θράκη;

Αίσθηση και ανησυχία προκαλεί η νέα (από τις πολλές τα τελευταία χρόνια) μεταρρύθμιση στην Παιδεία με την ουσιαστική επαναφορά του συστήματος με τις Δέσμες οι οποίες καταργηθεί για συγκεκριμένους λόγους.

Όμως το κλειδί βρίσκεται αλλού: στα ....επαγγελματικά Λύκεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπουφαίνεται πως η Γερμανία έχει προτείνει τη χρηματοδότηση θέσεων εργασίας εργασίας σε γερμανικές επιχειρήσεις για απόφοιτους ελληνικών ΕΠΑΛ με έδρα κατά προτεραιότητα στις περιοχές που έχει σχεδιαστεί να τεθούν σε καθεστώς Ειδικής Οικονομικής Ζώνης όπως η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα έχει προταθεί στον υπουργό Παιδείας, τόσο η χρηματοδότηση της εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας όσο και τα έξοδα διαμονής νέων από την Ελλάδα στη Γερμανία για πρακτική σε γερμανικές επιχειρήσεις.

Αυτό που προωθούν οι Γερμανοί κατά ορισμένους είναι το λεγόμενο διττό σύστημα (dual system) που συνδυάζει εκπαίδευση και απασχόληση.

Αυτό που προωθούν οι Γερμανοί κατά ορισμένους άλλους είναι η εκμάθηση – εξάπλωση της γλώσσας τους ώστε οι μελλοντικοί σκλάβοι των ΕΟΖ να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι.

: Free Pen