Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Η ιστορία του 12χρονου δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο (pics)

Το 2010, σε ηλικία 12 ετών, το νεαρό αγόρι της φωτογραφίας από την Ιντιάνα καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση, για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του πατριού ενός φίλου του.

Μολονότι το έγκλημά του είναι... αδιαμφισβήτητα αποτρόπαιο, το γεγονός που προκαλεί τις εντυπώσεις στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι πως ο Πολ αντιμετωπίστηκε από το δικαστήριο ως ενήλικας, με το νεαρό της ηλικίας του να μην αποτελεί ελαφρυντικό για δικαστή και ενόρκους.

Και, ενώ οι νόμοι της Ιντιάνα επιτρέπουν σε δικαστικούς να αντιμετωπίζουν υποθέσεις παιδιών μέχρι και 10 ετών σαν υποθέσεις ενηλίκων, η ισόβια κάθειρξη του Πολ παραμένει μία από τις πιο αυστηρές ποινές στη δικαστική ιστορία της αμερικανικής πολιτείας.

Το χρονικό του εγκλήματος


 

Η ζωή του Πολ Χένρι Γκίνγκεριχ έμελλε να αλλάξει για πάντα τον Απρίλιο του 2010, όταν μετατράπηκε από ένα ήσυχο παιδί, που δεν είχε προκαλέσει ποτέ του προβλήματα, σε δολοφόνο. Το 12χρονο αγόρι σχεδίαζε, με τη βοήθεια του φίλου του, Κολτ Λάντι, τη διαφυγή από τη γενέτειρά τους. Ωστόσο, ο 15χρονος τότε Λάντι είπε πως ο πατριός του, Φιλ Ντάνερ, δεν θα τους επέτρεπε ποτέ να φύγουν, και είπε πως θα έπρεπε πρώτα να τον σκοτώσουν. Ο Κολτ έδωσε στον Πολ ένα γεμάτο όπλο, και οι δύο τους διέρρηξαν το σπίτι του Ντάνερ, περιμένοντάς τον σε πολυθρόνες μέχρι να επιστρέψει.

Στην ομολογία του στην αστυνομία, ο Πολ περιέγραψε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν από εκεί και έπειτα: «Ο Φιλ μπήκε στο δωμάτιο και τότε εκείνος (Κολτ) τον πυροβόλησε. Τρόμαξα πάρα πολύ, έκλεισα τα μάτια μου και πυροβόλησα κι εγώ». Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν πως ο 12χρονος τότε Πολ απλά ακολούθησε τον μεγαλύτερο φίλο του, και πως δεν πίστευε πως ο Κολτ σοβαρολογούσε για τη δολοφονία του πατριού του.


Τον περασμένο Δεκέμβριο, το δικαστήριο της Ιντιάνα αναθεώρησε την υπόθεση, κρίνοντας άδικη τη μεταχείριση του Πολ ως ενήλικα. Το εφετείο διέταξε νέα εκδίκαση της υπόθεσής του, προκειμένου να καθοριστεί εφόσον ο 14χρονος πλέον Γκίνγκεριχ πρέπει να βρεθεί εκ νέου στο εδώλιο, αυτή τη φορά ωστόσο σαν ανήλικος.

Το νεαρό αγόρι θα παραμείνει για τέσσερα ακόμη χρόνια σε φυλακές ανηλίκων, έως ότου μεταφερθεί στο περιβόητο ενήλικο σύστημα φυλακών της Ιντιάνα.