Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Παραστρατιωτικοί και UCKάδες τρομοκρατούν την Ελλάδα των λαθρολάγνων

Του Βελισσάριου Δραγάτση 

Νέες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η υπόθεση που αφορά στις συνθήκες και στο σχέδιο που εφαρμόσθηκε για την απόδραση κακοποιών μέσα από τις φυλακές Τρικάλων. 

Γίνεται λόγος ακόμα και για... δράση παραστρατιωτικών στη «δολοφονική επιχείρηση».

Από τις έντεκα κακοποιούς που δραπέτευσαν οι Αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τρεις κακοποιούς. Οι δύο πρώτοι συνελήφθησαν στο Λογγάκι ενώ ο τρίτος στην Κρηνίτσα Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπισθεί άλλοι τέσσερις, η σύλληψη των οποίων θεωρείται θέμα χρόνου.

Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τους αποκαλούμενους επικίνδυνους δραπέτες αλλά και τους «εγκεφάλους» που οργάνωσαν κι εκτέλεσαν την επιχείρηση απόδρασης έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα. Το συμβάν έχει προκαλέσει την παρέμβαση εκτός από την παρέμβαση των ΕΚΑΜ, την εμπλοκή κι άλλων υπηρεσιών που μελετούν προσεκτικά τα στοιχεία.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι σαφής. Κάνει λόγο για «πρωτοφανή ένοπλη επίθεση στρατιωτικού τύπου με καλάσνικοφ και ρίψη χειροβομβίδων που εξερράγησαν». Στο προηγούμενο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «εξωτερικά της φυλακής βρέθηκαν έξι κρατήρες που προέκυψαν από τη χρήση επιθετικών χειροβομβίδων, καθώς και 400-500 κάλυκες».

Αυτά τα δεδομένα και η περίεργη κινητικότητα που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ώρες στον ουρανοξύστη της λεωφόρου Κατεχάκη και σε υπηρεσίες του ελληνικού Πενταγώνου μαρτυρούν ότι υπάρχουν υπόνοιες για ενέργεια από παραστρατιωτική οργάνωση.

Ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η ομάδα των 15 ατόμων που προσέβαλε την εξωτερική φρουρά των φυλακών στα Τρίκαλα ήταν άψογα οργανωμένος και σχεδιασμένος με στρατιωτική συνέπεια ως προς τη σύλληψη και την εκτέλεση. 

Χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα σημεία προσέγγισης.

Το προφίλ των «εισβολέων»

Οι «εισβολείς» ήταν έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν επί 45 λεπτά τα πυρά των φρουρών έως ότου θα κατάφερναν να αποδράσουν τα πρόσωπα που ήθελαν. 

Αστυνομική πηγή επισήμανε ότι είχαν άριστη γνώση στη χρήση οπλισμού και πυρομαχικών. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιήθηκαν εννέα χειροβομβίδες εκ των οποίων εξερράγησαν οι επτά. Οι άλλες δύο δεν έσκασαν αν κι είχαν αφαιρεθεί οι περόνες τους λόγω παλαιότητας.

Γίνεται μάλιστα προσπάθεια να εντοπισθεί η προέλευσή τους και να διαπιστωθεί αν προέρχονται ή όχι από το στρατιωτικό υλικό που είχε αφαιρεθεί από αποθήκες του αλβανικού στρατού το 1997. Έχει δοθεί μάλιστα εντολή για εξονυχιστική έρευνα στους κάλυκες και επιμελή συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Χωρίς να επιβεβαιώνεται, μέλη ευαίσθητων υπηρεσιών ασφαλείας εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμμετείχαν στην επιχείρηση πρόσωπα που συμμετείχαν παλαιότερα σε παραστρατιωτικές οργανώσεις οι οποίες έδρασαν παλαιότερα στο Κοσσυφοπέδιο ή έπαιξαν ρόλο στην αποσταθεροποίηση των Σκοπίων με αφορμή εθνοτικές διαφορές στο Τέττοβο.


«Κλειδί» ένας 35χρονος Αλβανός

Στοίχημα αποτελεί για τις αστυνομικές αρχές η σύλληψη 35χρονου Αλβανού που είχε αποδράσει στις 12 Οκτωβρίου μέσα από το νοσοκομείο Τρικάλων με κινηματογραφικό τρόπο και πρωτοφανή υποστήριξη πάνοπλων συνεργών του, οι οποίοι επιτέθηκαν πυροβολώντας εν ψυχρώ σε τρεις φρουρούς που τον συνόδευαν. Σε μερικές ώρες, ο κακοποιός βρέθηκε με ομάδα άλλων τεσσάρων συνεργών του πίσω από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου στην Αττική.

Το πρόσωπο αυτό εντοπίσθηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Ύστερα από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών συνελήφθη όταν εγκλωβίστηκε με έναν άλλο συμπατριώτη του σε αυτοκίνητο. Από τον εντοπισμό του 35χρονου θεωρείται ότι θα ξεκαθαριστεί ποιοι ήταν αυτοί που οργάνωσαν την «επιχείρηση», με ποια πρόσωπα συνδέονται και κυρίως τι είδους επαφές διατηρούν με παραστρατιωτικές ομάδες, οι οποίες έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους και στην Ελλάδα.

Σημειώνουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο διατάχθηκε έρευνα στην VIII Μεραρχία Πεζικού στα Ιωάννινα για αποκαλούμενους «αυτονομιστές Τσάμηδες» που ενεπλάκη σε επεισόδιο σοβαρού ξυλοδαρμού Έλληνα πολίτη στη Χαραμίδα Λέσβου επειδή σχολίασε στο YouTube βίντεο που έδειχνε Αλβανούς να πυροβολούν και να καίνε ελληνική σημαία.

Με αναλυτικό ρεπορτάζ είχαμε αποκαλύψει ποιοι είναι οι πυρήνες του αποκαλούμενου UCC, τι είχε επισημάνει η ΕΥΠ στον πρώην υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργο Βουλγαράκη επί κυβερνήσεως κ. Κώστα Καραμανλή και πώς γίνονταν οι στρατολογήσεις μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Ίσως η απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων αποκαλύψει νέα στοιχεία για την ύποπτη δράση παραστρατιωτικών ομάδων στη χώρα μας…