Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Spiegel: "Πυρά" κατά της κυβέρνησης Μέρκελ για το κυπριακό πακέτο

"Πυρά" κατά της κυβέρνησης Μέρκελ εξαπολύει με δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Όπως επισημαίνει η Ευρωζώνη και δη η Γερμανία μετά τον αγώνα για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, της οικονομίας της και των τραπεζών της... βγαίνουν εξίσου "λαβωμένες".

Μεταξύ άλλων το περιοδικό υποστηρίζει ότι "το τίμημα της κυπριακής διάσωσης είναι πάρα πολύ υψηλό, με τη Γερμανία, την ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ, να καθίσταται εκ νέου ο αποδιοπομπαίος τράγος για την Ευρωζώνη"

Η θέση του Spiegel είναι σαφής: Στη μάχη για τη διάσωση της Κύπρου το Βερολίνο μπορεί να πέτυχε - για ακόμη μια φορά - να επιβάλλει τις αποφάσεις του για τη στήριξη της Λευκωσίας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως εξέρχεται αλώβητο από τις σκληρές διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα 24ωρα.

"Η Γερμανία εξέρχεται με μώλωπες από τη διαπραγμάτευση για την Κύπρο. Αλλά εξέρχεται και με μεγάλη ανησυχία για την εικόνα της, μετά τις σκληρές επικρίσεις και τις αναφορές στο ναζιστικό παρελθόν της από διαδηλωτές", σχολιάζει με νόημα το περιοδικό.

Και συνεχίζει: Το ίδιο είχε συμβεί και στη διάσωση Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Ελλάδας...

Όπως προσθέτει το Spiegel, κάθε φορά που μια ευρωπαϊκή χώρα αντιμετωπίζει μια κρίση και απευθύνει έκκληση στους εταίρους της για βοήθεια, αναπαράγεται το ίδιο σενάριο: η Γερμανία θεωρείται η χώρα που κινεί τα νήματα και επιβάλλει δρακόντεια μέτρα λιτότητας στους λαούς με αντάλλαγμα μια σανίδα χρηματοπιστωτικής σωτηρίας...
imerisia.gr