Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Συμβουλές για το πέταγμα του χαρταετού

Συμβουλές για το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα εξέδωσε ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Ειδικότερα, καλεί τους πολίτες να μην ...τον πετούν κοντά σε ηλεκτρικά σύρματα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός μπλεχτεί στα σύρματα, οι πολίτες καλούνται για την ασφάλειά τους:να μην επιχειρήσουν να τον απελευθερώσουν τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα,να μην προσπαθήσουν να αναρριχηθούν πάνω στους πύργους ή σε στύλους ηλεκτροφωτισμού, ούτε σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα.

Σε περίπτωση που χρειαστούν βοήθεια τους συστήνεται να ειδοποιήσουν τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή να επικοινωνήσουν με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου βρίσκονται.

Για την ταχεία επιδιόρθωση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις υπηρεσίες του ανά τη χώρα.