Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Βρήκαμε άγνωστη ζωή», επιμένει ρώσος επιστήμονας

Διαψεύδει μέλη της ερευνητικής του ομάδας που μιλάνε για επιμολυσμένα δείγματα.

(φωτό) Κάποιοι από τους ερευνητές της λίμνης Βοστόκ επιμένουν ότι εντόπισαν άγνωστες μορφές ζωής.

Πριν λίγες μέρες η ρωσική αποστολή στην Ανταρκατική που συνέλεξε... δείγματα από τη υπόγεια λίμνη Βοστόκ ανακοίνωσε ότι εντόπισε κάποιες άγνωστες βακτηριακές μορφές ζωής το DNA των οποίων δεν έχουμε συναντήσει ξανά στη Γη.

Λίγα 24ωρα μετά υπήρξε διάψευση από μέλη της ερευνητικής ομάδας που έκαναν λόγο για λάθος εκτίμηση και για επιμολυσμένα δείγματα

Δείτε σχετικά: Οι Ρώσοι παραδέχονται ότι δεν εντόπισαν «νέες μορφές ζωής» στη Λίμνη Βοστόκ

Τώρα ο Σεργκέι Μπουλάτ, ερευνητής του Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης και μέλος της ερευνητικής ομάδας επανέρχεται και επιμένει ότι η ανακάλυψη ισχύει. «Είμαστε βέβαιοι ότι βρήκαμε μικρόβια την ύπαρξη των οποίων δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα» δήλωσε στην επιθεώρηση «Nature» o Μπουλάτ.

Παρόλα αυτά άλλοι επιστήμονες και κυρίως ειδικοί που κάνουν παρόμοιες έρευνες σε υπόγειες λίμνες της Ανταρκτικής υποστηρίζουν ότι, από τα στοιχεία που υπάρχουν, είναι φανερό ότι τα δείγματα από τη Βοστόκ μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της γεώτρησης.